Moški si želi uresničiti svoje življenjsko poslanstvo in osrečiti NJO

Preberite si nov Irenin zapis. 

Moški si želi uresničiti svoje življenjsko poslanstvo in osrečiti NJO (foto: profimedia) profimedia
23. 3. 2021

Moški si želi uresničiti svoje življenjsko poslanstvo in osrečiti Njo. Simbolično Njo, ki mu je dala življenje.

Ženska hrepeni po samouresničitvi. Tisti, ki se je spoznala, povezala s svojim centrom in odprla svoje srce, je veliko lažje, saj ve, da lahko kreira življenje v sebi, torej ve, da se lahko samo-ustvari. 

Stik s sabo bo ohranjala na lahkoten, igriv in umetniški način. Prihajal bo iz njenega odprtega srca in tako bo sproti napajala sebe in vse okoli sebe. Delovala bo v ciklih, zato bo včasih napredovala navidezno počasneje, a se ji ne bo mudilo, saj ni njena naloga drveti proti cilju, temveč proizvajati Ljubezen.

Delovanje v ciklih ji bo omogočilo, da čuti in daje priložnost intuiciji, da jo vodi. Delovanje v ciklih ji bo omogočilo, da ne predvideva, ampak se prepušča in ustvarja čarovnijo. 

Ste kdaj pomislili, koliko scenarijev nastane v naših glavah, ki sploh ne veljajo ali pa se ne bodo nikdar uresničili? 

Ste že kdaj poskusili režirati kadre svojega življenja spontano v danem trenutku? Najbrž ste dobesedno poleteli od navdušenja zaradi vsega, kar je sledilo.

Ste se že kdaj znašli v dobrih razmerah, obdani z različnim obiljem, pa ste kljub temu čutili praznino?

Ste si že kdaj dolgo želeli neke partnerske zveze in se potem v njej počutili neizpolnjene? Sicer je v dvoje praznino veliko lažje in hitreje zapolniti, a kaj ko se lahko ves čas ponavlja.

Enakonočju, uravnoteženosti jina in janga, začetku pomladi in vsemu, kar prinaša, sem nazdravila s čuječnostjo na enem delu naše obale in ob koncu dneva začutila, kako se moje srce fizično veča. 

Večalo se je od na novo odkritega in ponovno videnega in večalo se je od sončnega zahoda, ki se je na nekaj kilometrih pokazal v toliko različicah, da sem imela občutek, kot da potujem po različnih deželah. Pravzaprav se je večalo od nepopisne miline in lepote vseh občutkov, ki so se prebujali v meni. 

Čolniči različnih barv so dajali enak odsev in se nežno pozibavali. Resje se ni zmenilo za urejenost in je svobodno plapolalo v svoji skuštranosti. Gospoda sta na majhnem trgu zatopljeno igrala šah in se delala, da nista del zunanjega sveta. Štiri mladenke so na pomolu, ki se je stegoval globoko v morje, kazale toliko unikatne lahkotnosti, da si jih spontano jemal kar v kompletu. Kipar je iz kamna izklesal Moški, varuj me in jaz te bom navdihovala tako zgovorno, da je iz mene izvabil spontani nasmeh. Labod je ob mojem vprašanju, Kje je Tvoja gospa, odgovoril kar z njenim elegantnim prihodom. In na novo odkrita klopca, ah ta, pa nakazuje na nadaljevanje zgodbe.

Zakaj se sončnih zahodov nikoli ne naveličamo? 

Lesket na vodni gladini spreminja barve in oblike, sonce barva nebo in občasno se v igro vmešajo tudi oblaki.

Ženska Moškemu ponudi gladino, da lahko njegova veličina dobi zlat odsev. Moški od Ženske ne zahteva, da jo skrbi, kako bo pobarval nebo ali kaj bo z oblaki. Niti si ne želi, da pri tem sodeluje. 

Ali bo imel dovolj rumene, oranžne in rdeče barve, ga bodo oblaki prekrili, morda zastrli njegov pogled ali celo prekrili njegove dosežke in mu preprečili, da se pokaže v svoji najboljši verziji, so vprašanja, s katerimi se želi Moški ukvarjati sam in izzive, ki jih spremljajo, tudi sam reševati. 

Ne želi si, da bi Ženska razpihovala oblake, mu nosila dežnik ob prvih kapljah in ga ščitila pred viharjem. Na ta način bi sebe spravljala v nevarnost in se izčrpala. 

Ženska je njegova gladina, da lahko on zasije in Moški se zaveda, da mora določeno delo opraviti sam. 

Ko Ženska usmerja svoj pogled preveč navzgor in navzven, spremlja dogajanje na nebu in jo skrbi ali bo veter pravočasno zapihal, se ne posveča svojim globinam in ne poskrbi zase. 

Ko Ženska rešuje Moškega, ne neguje sebe. 

Moški si želi Žensko osrečiti, se pokazati v najboljši luči, biti prisoten in ji stati ob strani. 

Ko je svojo Žensko spoznal, je na njeni gladini prvič ugledal svoj zlati lesket in spoznal svojo resnico. Začutil je pravo Ljubezen, ki je ne želi izgubiti in jo želi za vedno ohraniti.

Dan za dnem je vstajal in zahajal in dan za dnem je bil njegov odsev na njeni gladini drugačen, ker je bila dan za dnem drugačna Ona. Edinstvena, nepredvidljiva in neponovljiva. Z zanimanjem se je vračal in napajal z njeno enkratnostjo. 

Ni šparal z barvo. Ko je že mislila, da je presegel samega sebe, je našel nove mešanice in na nebesno platno vztrajno nanašal plast za plastjo. Kljuboval je oblakom in ustvarjal dramatičnost, sodeloval je z vetrom in menjeval taktiko. Ni se ustrašil niti viharja. 

Če je takrat njena gladina divje vzvalovala in njena globina postala temnejša, je vedel, da je na varnem. V svojem svetu spoznanj in notranje moči. Lahko si je oddahnil in do konca opravil svoje delo. 

Ko so se razmere umirile in se je lahko spet v polnosti prikazal, je bil njun ples drugačen, čuten in globok. In na trenutke dih jemajoč.

Moški ve, da Ženska ne bi mogla poskrbeti zase, če bi jo preveč skrbelo dogajanje na nebu. Izgubila bi svoj sijaj, ki je njemu najpomembnejši, saj globoko v sebi ve, da lahko samo njen sijaj pozlati njegov odsev. 

Moški si bo vedno želel biti prisoten in se prikazati v svoji najboljši luči, ne glede na okoliščine. Vedno bo stremel k uresničevanju svojega poslanstva in osrečevanju svoje Ženske. Z zanimanjem bo spoznaval njeno mističnost in z globokim spoštovanjem izkazoval hvaležnost za vso njeno Ljubezen.

Ko se je pripravljal Nanjo, se je začenjal zavedati njenih globin in vira njene moči. Začenjal se je zavedati Njenega sveta in vsega, kar obema prinaša. Ko sta se srečala, je to spoznal in danes lahko to živi. Ker Ona še vedno sije, je Njegov odsev še vedno zlat in njuno spoznavanje še vedno traja. 

Dokler bo Ženska poznala in spoštovala svojo naravo, bo s svojim mežikom ali dotikom ustvarjala čarovnijo. Neprestano, dan za dnem.

Z Ljubeznijo, 

Irena