Način, kako naredite pest, razkriva nekaj o vaši osebnosti

19. 10. 2023
Deli
Način, kako naredite pest, razkriva nekaj o vaši osebnosti (foto: Pinterest/printscreen)
Pinterest/printscreen

Rešite enostaven test in izvedite nekaj novega o sebi.

Vaše telesne kretnje razkrivajo več o vaši osebnosti, kot si mislite. Po nekaterih študijah sta telo in um zelo tesno povezana, kar je znano pod konceptom psihosomatike: stanje duha vpliva na stanje telesa in obratno.

Ta osebnostni test vam lahko pomaga izvedeti več o sebi in svojih lastnostih ter morda odkriti kaj novega. Zavedati se je potrebno, da tovrstni testi niso dokončni ali 100-odstotno točni.

Lahko vam razkrijejo le delce informacij. Najpomembneje je, da vam pridobljene informacije lahko omogočijo razmišljanje o stvareh, o katerih drugače morda ne bi razmišljali, ter vas spodbudijo k introspekciji in globljemu spoznavanju samega sebe.

Preden preidete na ogled slik in dešifriranju testa, najprej stisnite pest. Predstavljajte si, da boste udarili po boksarski vreči. Bodite pozorni na to, kako ste oblikovali pest, nato pa poiščite sliko enakega načina držanja vaše roke.

1. Palec pokriva prste

Ste družabna in optimistična oseba. Iskanje znanja je eden vaših najvišjih ciljev, saj se vedno ukvarjate z nečim novim. To je izvrstna lastnost, a vas lahko včasih tudi utrudi, saj si ne vzamete dovolj časa za počitek. Ne pustite, da vas to pripelje do čustvene izgorelosti.

Ste tudi zelo skrbni in ljubeči do ljudi, s katerimi živite. Ste zelo sočutni, saj vam vaša izostrena intuicija pomaga razumeti, kdaj nekdo potrebuje pomoč. Vaša dejanja govorijo glasneje kot vaše besede. Imate sposobnost vodenja ljudi, saj ti spoštujejo in občudujejo vaš značaj. 

Vaša težava ali izziv, ki ga morate premagati, je povezan z vašimi občutki. Včasih se tako osredotočate na druge, ker se bojite pogledati vase, da bi odkrili, kaj vas boli, po čem hrepenite in kaj potrebujete. Čutiti ni lahko, a če si to upate storiti, boste morda odkrili, kaj želite, in boste v odnosih lahko bolj avtentični.

2. Palec skrit znotraj prstov

Izstopate po svoji inteligenci in sposobnosti vsrkavanja novega znanja ter reševanja kompleksnih problemov, saj imate široko in natančno vizijo. Ste zelo ustvarjalna oseba, delno zahvaljujoč vaši sposobnosti, da preživite čas sami s seboj ter takrat poiščete in razvijate nove ideje. Navzven se zdi, da ste mirna, inteligentna, sproščena in svobodna oseba.

Toda vaša sposobnost iskanja skupnega jezika in vzpostavljanja odnosov z ljudmi, ki vam niso blizu, ni tako razvita. Lahko vas dojemajo kot hladno in zadržano osebo. Samo tisti, ki vas dobro poznajo, vedo, da ste lahko tudi ranljiv in topli. Nekateri ljudje se vam ne bodo približali, ker se bojijo, da bi vas vznemirili. Ne bi bilo slabo, da se poskusite bolj odpreti ljudem. Tako boste lažje našli somišljenike ter partnerje za svoje ideje in projekte.

Na področju ljubezni imate najraje mirne odnose brez nepotrebnih konfliktov, kjer se počutite svobodno in sproščeno. Težava je v tem, da vas pogosto skrbi, da bi prizadeli druge, zato pogosto trpite in tolerirate to, da drugi z vami slabo ravnajo. Ob sebi potrebujete ljudi, ob katerih se počutite sprejete in cenjene.

3. Palec ob strani

Ste drzna oseba z veliko mero poguma, čeprav se tega ne zavedate, saj je samozavest  za vas normalna kot zrak, ki ga dihate. Ste zelo močna in resna oseba, osredotočena na svoje cilje. Ste odličen primer odločnosti in vztrajnosti ter se popolnoma zavedate svojih vrednot in sposobnosti. Drugi vedno pričakujejo, da boste rešili konflikte in težave. In prav na področju ljubezni ta sila postane magnet; imate več oboževalcev, kot si mislite.

Zelo cenite vaše bližnje in menite, da sta njihova podpora in prisotnost ključni za vaš uspeh. Po drugi strani pa se bojite neuspeha, kar vas včasih omejuje pri doseganju svojega polnega potenciala. Manjka vam sposobnosti, da bi sedanjosti posvetili več pozornosti, saj zaradi svoje borbene narave včasih preveč časa preživite v preteklosti in se spominjate starih zamer ali ran. Ne pozabite, da se vaša moč nahaja v sedanjem trenutku!

Vir: Sensa.rs

Preberite si še: Kako se znebimo smrdljivcev?

in Horoskop: Katerim znamenjem se obeta zahteven teden?

Vabljeni, da odkrijete Jurklošter, ki sta ga v posebnem Sensa intervjuju raziskovala pater Karel Gržan in Ana Vehovar: 

POGLEJTE SI TUDI PODKAST:

Anica Mikuš Kos je prepoznaven strokovni glas v javnosti, ki s svojim plemenitim delovanjem osvetljuje aktualne družbene probleme, še posebej problematiko duševnega zdravja otrok in skupnostnih pristopov njihove zaščite. Njena razmišljanja so vedno obarvana z močno prosocialno etiko in sočutjem.

Novo na Metroplay: Sprememba v srcu | dr. Sanja Rozman