Nagradna igra: 2 knjigi za lepšo jesen (Jorge Bucay)

Sensa podarja knjigo Še več pravljic, da se dobro spoznamo in otroško slikanico Priklenjeni slon.

Nagradna igra: 2 knjigi za lepšo jesen (Jorge Bucay) (foto: profimedia) profimedia
10. 9. 2019

Priljubljeni argentinski psihoterapevt in avtor številnih knjižnih uspešnic dr. Jorge Bucay že leta potuje po svetu in pripoveduje o svojih knjigah, razmišljanjih, psihologiji in človekovem vedenju. V njegovih knjigah odseva izjemna modrost, ki jo je pridobil s proučevanjem svetovne tradicije pripovedovanja zgodb, z lastnimi izkušnjami in dolgoletnim delom s pacienti.

Svoja predavanja in predstavitve zmeraj obogati s svežnjem zgodb, ki jih že vse življenje zbira iz najrazličnejših kultur. Tudi tokrat prinaša s seboj deset zgodb, ki so, kot pravi, pomembno vplivale nanj in mu pomagale, da se je oblikoval kot človek. Upa, da se bo katera od njih tako dotaknila tudi vas.

Sensa podarja knjigo Še več pravljic, da se dobro spoznamo 

»Sloviti stavek, s katerim se začenjajo pravljice, Nekoč pred davnimi časi, me spominja na neki drug znameniti izrek: Abrakadabra. Kakor to vidim sam, nam oba, vsak po svoje, omogočata vstop v čarobni univerzum – univerzum čustev, ki so najdragocenejša in najkoristnejša orodja na poti, da postanemo boljše in zrelejše osebnosti.«  (Jorge Bucay)

Klasične pravljice so zakladnica spoznanj o ljudeh in njihovih osebnostih. Bucay nam vsako interpretira po svoje in ponudi še nekaj »alternativnih« interpretacij, s katerimi bomo našli pot do samospoznanja ter življenjskega zadovoljstva.

in otroško slikanico Priklenjeni slon

Vsemu boš kos, le pogum moraš zbrati. 
Zakaj se velikanski slon ne osvobodi količka, na katerega je priklenjen? Uspešni argentinski pisatelj Jorge Bucay v svoji prvi slikanici s pretanjenim občutkom išče odgovor na to vprašanje. S pravljico vlije pogum otrokom – pa tudi odraslim – da nikoli ne nehajo poskušati in da se nikoli ne vdajo. Pravljico zaokrožajo imenitne, poetične ilustracije nagrajenega argentinskega ilustratorja Gustija.

Kaj morate storiti? 

Na naši FB strani pod objavo komentirajte zakaj se veselite jeseni? In knjiga bo že jutri morda vaša!