Najbolj navdihujoče misli Tine Turner!

Kot verjetno veste, je v starosti 83 let odšla ameriška glasbena zvezdnica Tina Turner. Bila je ena izmed najpopularnejših in najbolj prodajanih glasbenic. Je najuspešnejša ženska rock pevka vseh časov s prek 200 milijoni prodanih plošč. Osvojila je 12 grammyjev. Poglejmo si nekaj njenih čudovitih misli, ki jih je vredno prebrati. 

Najbolj navdihujoče misli Tine Turner! (foto: profimedia) profimedia
25. 5. 2023

"Če ste s čim nezadovoljni, karkoli vas spravlja na tla, se tega znebite. Ker boste ugotovili, da šele takrat, ko ste svobodni, lahko pride vaša resnična ustvarjalnost, vaš resnični jaz."

"Verjamem, da se bo življenje odprlo za vas, če se boste samo vstali in šli."

"Moja največja lepotna skrivnost je, da sem zadovoljna sama s seboj. Ne uporabljam posebnih krem ali tretmajev - uporabljam vsega po malo. Napačno je misliti, da si to, kar daš nase. Verjamem, da je veliko tega, kako izgledaš, odvisno od tega, kako se počutiš v sebi in svojem življenju. Sreča je največja lepotna skrivnost."

"Ne moreš biti obseden s starostjo ali lepoto, ker se potem vedno pehaš za nečim, česar ne boš nikoli več dobil nazaj."

"Ko so moji starši odšli delati v Knoxville, sem živela pri očetovi materi. Bila je stroga. Več sem morala sedeti pri miru, kot pa se igrati. Oh, bila sem nesrečna. Rada sem bila zunaj z živalmi. Ko sem prišla v hišo s spuščenimi lasmi in umazanimi oblekami, sem bila vedno našeškana."

"Nisem imela nikogar, res, nobenih temeljev v življenju, zato sem se morala najti svojo pot. Vedno, od začetka. Moral sem iti v svet in postati močna, odkriti svoje poslanstvo v življenju."

"Ko sem se dvignila iz pepela prejšnjega življenja, sem se naučila, da so naše misli, besede in dejanja združeni z duhovno prakso. Ustvarjeni so v celoti v nas. In ko so naše misli, besede in dejanja usklajeni z našimi najbolj pozitivnimi nameni, se zgodi čarovnija."

"Ljudje mislijo, da je bilo moje življenje težko, jaz pa mislim, da je bilo vseeno čudovito potovanje. Starejši ko postajaš, bolj se zavedaš, da ni pomembno, kaj se zgodi, ampak, kako se s tem soočaš."

"Moja zapuščina je, da sem ostala na poti ... od začetka do konca, ker sem verjela v nekaj v sebi."

"Ne sovražim se več. Včasih sem sovražila svoje delo, sovražila sem to seksi podobo, sovražila tiste svoje slike na odru... Na odru ves čas igram. Takoj, ko zapustim oder, sem spet Tina.”

"Nikoli pa se nisem obremenjevala s svojo barvo. Če bi bil ves svet tak, bi morda bilo več harmonije in ljubezni. Mogoče. Nimam težav s tem, da sem črnka v beli državi ali da sem s svojimi ljudmi."

"Jazz glasba sama po sebi je dober primer spreminjanja strupa v zdravilo. Afroameričani so iz strupene izkušnje suženjstva ustvarili jazz, odlično zdravilo za ljudska srca. Jazz se je razvil iz afriške kulture, gospela in bluesa, da bi dvignil duha zatiranih ljudi, zdaj pa prinaša veselje ljudem po vsem svetu."

"Ljudem želim povedati, kako pomembno je živeti duhovno. Potem, ko boste kupili vse svoje hiše in oblačila, boste želeli nekaj večjega."

"Svoje težave odneseš bogu, toda tisto, kar resnično potrebuješ, je, da te bog popelje v tvojo notranjost."

"Ne skrbite, če mislite, da ste edini, ki se sooča z izzivi. Če se zdi, da ljudje okoli vas nimajo težav, to samo pomeni, da jih ne poznate dovolj dobro, da bi videli njihove težave, ali pa jih zelo dobro skrivajo. Težave so neizogibne za vsa živa bitja."

"Nikoli nisem srečala nikogar, ki ne bi imel takšnih ali drugačnih težav. Če se znajdemo brez težav, je samo vprašanje časa, kdaj se bo kaj pojavilo. To je življenje!"

"Moja iskrena želja je, da bi ti in jaz ter vsi po svetu še naprej širili naša srca in misli, medtem ko slavimo naše razlike in se znebimo kakršne koli oblike diskriminacije. Menim, da je to osnovni pogoj za mir, tako znotraj nas samih kot v naši družbi."

"V vsakem trenutku imamo izbiro, tudi če se morda ne zdi tako."

"Ne potrebujete moči, da nekaj opustite. Kar resnično potrebujete, je razumevanje. Obstajajo stvari, ki jih nikoli ne želimo zapustiti in opustiti. Toda ne pozabite, da opuščanje ni konec sveta, je začetek novega življenja."

"Nisem modra, a začetek modrosti je: sprostitev in sprejemanje."

"Kaj si želim v nebesih? Da besede postanejo note in pogovori simfonije."

americansongwriter.com, graciousquotes.com

Morda vas zanima tudi pogovor s Katarino Čas, ki ga vodi Borut Pahor: