17 napotkov za življenje, ki bi jih moral slišati vsak otrok

Dragi otrok... 

17 napotkov za življenje, ki bi jih moral slišati vsak otrok (foto: pixabay) pixabay
7. 2. 2020

Dragi otrok... 

1. Ne opravičuj se za to kar si, četudi te obdajajo maske in laži. Vedno bodi zvest svoji resnici. 

2. Sij iz srca in delaj, kar te radosti, četudi te bodo želeli prepričati, da je tvoja ideja/pogled brez smisla. Pomembno je, da tvoje srce v tem prepozna smisel.

3. Verjemi v svoj koš. Postavi si cilj in uživaj v igri. Naj ti da cilj moč in žar za vztrajanje, a ne pozabi se na poti do cilja zabavati. Ne jemlji poti preresno.

4. Zaupaj sebi in svojim občutkom in se oddalji od ljudi, ki želijo negativno vplivati nate ter ne cenijo tvojega čistega srca.

5. Obdaj se z ljudmi, ob katerih se počutiš zaželeno in srečno. Čas, ki ga posvetiš prijateljem, je najdragocenejše darilo, ki ga ne moreš vzeti nazaj.

6. Imej se rad in lepo ravnaj s svojim telesom. Nahrani ga s hrano, po kateri se dobro počutiš, obleci ga v lepe obleke, pij veliko vode in razgibaj ga vsak dan. Hvaležno ti bo služilo do konca tvojih dni.

7. Bodi prijazen do narave in deluj v dobro vseh živih bitij. Vsi smo eno. Kar daš iz iskrenosti svojega srca, se ti vedno povrne.

8. Nikoli ne skrij svojega sijaja, svoje resnične luči, da bi ustrezal drugim ljudem. Kdor te ima rad, ti bo pomagal vzleteti še višje. Kdor je zavisten in te želi povleči navzdol, pa mu pomahaj v pozdrav in naprej sledi sebi.

9. Vedno (si) povej, kako čutiš glede nečesa. Iskrenost do sebe ti bo odprla vrata v raj.

10. Delaj to, kar imaš rad in imej rad to, kar delaš. V vsemu, kar te obdaja se skriva lepota. Išči lepoto in videl jo boš.

11. Svojo pozornost usmerjaj v stvari, ki te radostijo in imej vedno dobro mnenje o sebi. Kajti edina oseba, ki bo s teboj vsako minuto do konca življenja je tista, ki jo vidiš v ogledalu.

12. Ne vpletaj se v negativne debate in nikoli ne dokazuj svoje vrednosti. Kajti dovolj je to, da ti veš kdo si in kaj si želiš - in prav zato za svoj um izbiraš nič manj kot le najboljše.

13. Odločno reci NE, tistemu, kar ne sovpada s tvojimi vrednotami. Ne rabiš vsem ugajati. Kdor te želi videti takega, kot si, te bo imel rad in te sprejemal v vseh odtenkih.

14. Tišina je včasih najboljša izbira.

15. Ko padeš, vstani, otresi prah z oblek, razberi nauk, popravi si krono in pojdi naprej - močnejši kakor prej.

16. Na svetu si zato, da se učiš o sebi in prepoznavaš lepoto svojega resničnega sijaja ter z njim samozavestno siješ navzven. Zato tekmuj s svojim starim jaz-om in ne z drugimi. Vsakdo ima svojo unikatno pot po kateri se odloča hoditi. 

17. Življenje je lepo. Poj, pleši in v mislih slikaj sliko svojih sanj ter pozabi na omejitve. Tisti, ki ti reče, da je meja nebo, še ni slišal za veličino Vesolja, ki je nad nebom.

Avtorica: Kristina Dia, čustvena mentorica za otroke, diamantko.si
KONTAKT: info@diamantko.si ali Facebook