Naš partner je ogledalo našega notranjega stanja

"Dama je ženska, ki pripravi moškega, da se začne vesti kot gentleman." - Russel Lynes

Naš partner je ogledalo našega notranjega stanja (foto: profimedia) profimedia
3. 2. 2023

Velikokrat se ženske sprašujejo, zakaj moški postane nesramen, neodgovoren in nezvest. Odgovor je preprost: vsak naš partner je ogledalo našega notranjega stanja.

Ženska sama izbira, kakšnega partnerja bo imela. Če bo moški potrpežljiv, pošten in odgovoren, je v ogromni meri odvisno od nje. 

Moški, ki od ženske prehitro dobi vse, navadno tudi hitro postane nezainteresiran in nehvaležen. Zato je zelo pomembno, da se zveza gradi počasi. Najbolje je, če se dama v odnosu z moškim sprva vede nekoliko bolj zadržano, kasneje pa predano – in ne obratno, kot je to v navadi danes.

Na tak način si že na začetku zagotovi njegovo spoštovanje. V nasprotnem primeru pa moški slej kot prej izgubi zanimanje, postane neodgovoren in celo nesramen. Spoštovanje prav tako izgine, če družina ne pluje v smiselno smer, ob kateri bi se vsak zavedal svojih dolžnosti. 

Čas je zelo pomemben faktor v našem življenju. Zelo pomembno v odnosu je biti reguliran v vsem in delati prave stvari ob pravem času. Tudi druženja ne sme biti ne preveč ne premalo. Pari, ki bi radi skupaj preživljali vse dni, bodo imeli skoraj zagotovo drug drugega kmalu vrh glave.

Pomembno je torej, da ob pravem času v razmerju naredimo smiseln korak. Le tako lahko zagotovimo harmoničen, ljubeč in spoštljiv odnos.

Prirejeno po: Andrej Pešec