Nasvet 72-letne gospe za boljše življenje

"Pri 32 letih sem v nesreči skoraj umrla, zato na življenje morda gledam nekoliko drugače, kot večina drugih ljudi."

Nasvet 72-letne gospe za boljše življenje (foto: profimedia) profimedia
31. 5. 2023

Stara sem 72 let in čeprav nihče (ne glede na starost) ne more vedeti, koliko časa mu je še ostalo, vem, da mi ostaja manj časa, kot sem ga že živela. 

Pri 32 letih sem v nesreči skoraj umrla, zato sem od tistega trenutka dalje vedno poskušala živeti v sedanjem trenutku in se nehala obremenjevati s prihodnostjo. Zaradi tega dogodka na življenje morda gledam nekoliko drugače, kot večina drugih ljudi. Naj vam ponudim en “babičin” nasvet.

Načrtovanje prihodnosti ne pomeni, da se obremenjujemo z njo in smo zaskrbljeni. Načrtovanje je dobra stvar. Zaskrbljenost je nesmiselna.

Naj povem takole:

Rezultat bo enak, ne glede na to, ali ste zaskrbljeni ali ne, skrbi pa samo ustvarjajo stres; stres oslabi vaš imunski sistem in omogoči boleznim, da se ukoreninijo - in tisto, kar je v telesu najšibkejšega, bo podleglo, zato se bomo okužili z prehladom, gripo ali katerim drugim virusom iz okolice, nekateri bodo razvili visok krvni tlak, nekateri bodo dobili vnetje ledvic ali jeter, nekateri celo zboleli za rakom. 

Tako deluje stres. Več stresa kot ponotranjite, večja je verjetnost, da boste umrli prej, kot bi morali.

Kako nehati skrbeti za prihodnost? Danes obstaja že mnogo orodji. Možnosti je ogromno. Potrebno je le ugotoviti, katera je za vas najbolj učinkovita (saj se to od posameznika do posameznika lahko zelo razlikuje). Poiščite aktivnosti, ki vas veselijo, ki vam poženejo kri po žilah, ob katerih vas preplavita sreča in veselje. To vas bo samo po sebi “vrglo” v sedanji trenutek.

In vzemite si čas za bližnje in za odnose. Vzemite si čas, da počnete to, kar vas veseli. Ko boste stari 70, 80 let in se spominjali svojega življenja, kaj mislite, da bo štelo največ? Koliko denarja ste zaslužili, kako pospravljeno je bilo vaše stanovanje, koliko napredovanj ste dobili v službi? Ali bodo šteli trenutki sreče in radosti, ko ste se prepustili življenju, ko ste uživali s svojimi bližnjimi in vas je preplavljala ljubezen? To odločitev pa prepustim vam.

Prirejeno po: Belle Gayer, Quora.com

Poglejte si recept za PARADIŽNIKE, POLNJENE S PESTOM IN KVINOJO