Ne bodimo zataknjeni v to, kako bi moralo biti

Občudujete kdaj, kako vas življenje vodi po poti z vsemi "naključji"? Kako se stvari neverjetno med seboj povezujejo in navezujejo... Kako preko določenih ljudi spoznate druge ljudi, kraje, modrosti... Ste sposobni hvaležnosti za vse v svojem življenju?

Ne bodimo zataknjeni v to, kako bi moralo biti (foto: pixabay) pixabay
24. 3. 2020

Morda nam sprva ni vedno všeč, kako se stvari odvijajo. Zapomnimo si, da je pamet vesolja večja od naše. Da včasih ne vemo, kaj “ima za bregom,” a čez čas bo vse dobilo svoj namen in božanski pomen. Zato bodimo (kolikor pač zmoremo) brezskrbni in zaupajmo ter iščimo smisel vsakega dogodka. 

Včasih se nam morda zdi, da se je vse zarotilo proti nam oz. da se je ves svet zgrnil nad nas. Še včeraj je bilo vse dobro, danes pa vse razpada. Še v ponedeljek se nam je zdelo, da imamo življenje urejeno, a že v četrtek se nam sanja ne, kaj se dogaja v našem življenju.

Življenje je en velik val. Vse, kar moramo narediti je, da potujemo z njim, se prilagajamo, spreminjamo in rastemo iz dneva v dan. Brez zataknjenosti v to, kako bi moralo biti. 

Prav tako se moramo ves čas zavedati svoje odgovornosti in moči. Ko nam nekaj v življenju ni všeč ali ljubo, je potrebno nekaj spremeniti. Morda samo naš pogled. Ko spremenimo način, kako gledamo na stvari, se stvari spremenijo!

Znanstveniki so odkrili, da ko učitelj samo reče učencu, da ima večji IQ, se mu ta resnično poveča. Naša zavest ima moč, da obudi najboljše ali najslabše v vsakomur. V vsakem trenutku imamo na izbiro, ali bomo izbrali temo ali svetlobo, ki bo prevladovala v nas in v naših mislih. Ko v drugih iščemo slabo, ko jih v mislih krivimo in ne vidimo dobrega, takrat prilivamo svojo moč na temno stran. Ne dovolimo tega. Iščimo svetlobo v drugih, bodimo ta svetloba mi sami, bodimo vzor.

Božanska iskra sije v vsakomur in v vsem. Ko uvidimo to iskro, ji dajamo moč, da prevlada svetloba. S tem obujamo ljubezen v srcih in lepoto v duši. Resnica v nas poziva resnico v drugemu! Odločimo se, da bomo iskali samo resnico in svetlobo.

Ljubezen je najmočnejša oblika nenasilja, saj zdravi izvor nasilja. Kjer ne vidimo svetlobe, ustvarimo svojo lastno svetlobo, naj ta zasije tudi tam, kjer je ni.

Naj se plamen svetlobe razplamti tako močno, da ga nihče ne more pogasiti in ugasniti. 

Saj vemo, da se nam po zakonu karme povrne dobro, če delamo dobro... in slabo, če delamo slabo. Energetski odtisi, ki so nastali iz naših misli in dejanj ostanejo prisotni v energetskem polju. Vsako naše dejanje in celo misel, ki smo jo poslali v vesolje, pa tudi tisto nezavedno v nas, ostaja prisotno kot energetski odtis.

Ko naredimo nekomu nekaj slabega, morda le mislimo negativno (maščevalno, jezljivo, agresivno...) o določeni osebi, ta energija ne le, da odide v prostor, pač pa ostane tudi v našem lastnem energetskem polju - kot odtis. Ta odtis bo slej kot prej pričel ustvarjati probleme v našem življenju. Karma namreč predstavlja nerazgrajeno energijo, ki smo jo nekoč odposlali (zavestno ali ne) in zahteva razgraditev. Zato je pomembno, da smo kar se da zavestni svojih dejanj in misli.

Naj bo naša misel vedno ljubezniva. 

Iščimo v življenju lepoto, resnico in svetlobo in tudi ona nas bo zagotovo našla!

Po navdihu wayseers.org