Ne čakajte na novo leto – skreirajte pozitivne spremembe s KOLAŽEM VIZIJ že zdaj!

»Vsak človek ima svoj kreativni potencial. V trenutku, ko ga začnete izražati, lahko začnete spreminjati svet,« je dejal eden izmed najbolj priljubljenih avtorjev naše dobe, Pablo Coelho. Ne čakajte na novo leto – skreirajte pozitivne spremembe že zdaj!

4. 12. 2018 | Promocijsko sporočilo

Vsi smo že slišali, da je treba najprej spremeniti sebe, če želimo spremeniti svet. S spremembo ciljamo predvsem na izboljšanje kvalitete našega življenja, na osredotočanje na pozitivna čustva, ki v naše okolje privabljajo več radostnih in polnih izkušenj. Zakaj bi čakali na silvestrovo, da si končno vzamete čas, naredite selekcijo lepih spominov in stvari, ki jih želite izboljšati, da napišete zaobljube in začete uresničevati svoje novo zastavljene cilje? 

Poglejmo si, kaj lahko storimo že tukaj in zdaj!

Izberite motive, ki vas navdihujejo

Eden od preverjenih učinkovitih načinov, kako si urediti življenje, da boste notranje mirni in zadovoljni, je izdelava kolaža vizij oz. 'vision boarda', ki ga poznamo tudi pod imeni 'dream board', vizualizacijska tabla, zemljevid ali tabla ciljev.

Kolaž vizij nam pomaga, da lahko (ob povezavi s svojim višjim jazom) jasno prepoznamo naše cilje in jim tudi dosledno sledimo.

Sestavljen naj bo iz fotografij, slik, risb, besed, misli ali afirmacij, ki nas navdajajo z motivacijo in občutkom ljubezni do življenja. Nabor navdiha nas dnevno polni s strastjo, da lahko začnemo manifestirati vse, kar si želimo – tako na ravni osebne rasti kot na kariernem področju in v poslu, zdravju in vseh naših interakcijah z okolico.

Zakon privlačnosti

Tehnika vizualizacije aktivira zakon privlačnosti, ki ga poznamo že nekaj časa in je postal širše dostopen ob izdaji knjige Skrivnost. Retikularni aktivacijski sistem, RAS, je center v naših možganih, ki ureja, preučuje in filtrira informacije, torej tudi misli. Možgani so v vsakem trenutku zaposleni z nešteto funkcijami, RAS pa sproti ugotavlja, katere informacije so poglavitnega pomena za naše preživetje. Dobra novica je, da ta čudežni sistem ne razlikuje med realnimi in izmišljenimi dogodki. To pomeni, da lahko s pomočjo misli nadzorujemo, kako se bo naše telo odzivalo na stvari.

Če se odločimo, da bodo naše misli pozitivno naravnane, in si pri tem pomagamo z afirmacijami, ki so usklajene z našo vizijo, potem smo na dobri poti, da spremenimo svoje življenje na bolje.

Zbirko vizualizacij lahko uporabljate za osebnostno transformacijo, da dosežete želene cilje in uresničite svoje sanje. Lahko vam služi kot splošen navdih za življenje, lahko pa je osredotočena na točno določeno področje, ki ga želite izboljšati – služba/delo, partnerski odnos, družina, ljubezen do sebe, športno udejstvovanje, zdrav način življenja… Imate svobodno izbiro, da kreirate svojo prihodnost!

9 IDEJ: Kako ustvariti kolaž vizij

1. Izberite fotografije ali slike, ki simbolizirajo izkušnje, aktivnosti, materialne stvari in čustvena stanja, ki jih želite pritegniti v svoje življenje.

Vzemite to kot zabavno nalogo. Dovolite si biti radovedni in igrivi. Prebudite otroka v sebi! Navdih lahko dobite kjerkoli – na sprehodu v parku, ob listanju starih revij, pregledovanju spletni strani in socialnih omrežij (tako, da naredite print screen) – Google images, Pinterest, Instagram … Bodite iznajdljivi in vključite vse, kar vas nagovarja; simbole, fotografije predmetov, ki vas navdihujejo, barve, vzorci, materiali … ki pritegnejo vaše oko.

2. Priključite fotografijo vašega profila

Portret, ki je bil posnet v trenutku, ko ste izžarevali srečo in veselje. Po želji fotografijo obdelajte še z motivi, ki vas razveseljujejo (zvezdice, bleščice, srčki, sončki, cvetlice, razni emotikoni).

3. Pozitivne afirmacije

Napišite svoje afirmacije ali pa vzemite za navdih tuje. To so lahko misli, citati, naključno slišani stavki, pregovori, pesmi, tudi odlomki iz vaše najljubše knjige ali pravljice. Če se vam zdi to prezahtevno, izberite ključne besede, ki vas navdajajo s pozitivno energijo:

 • Ljubezen
 • Veselje
 • Sanje
 • Radost
 • Narava
 • Živali
 • Morje ali gore
 • Mir
 • Pogum
 • ...

Karkoli v vas vzbudi veselje in motivacijo, je dobro.

Louise Hay svetuje, da si naredite tudi konkreten spisek sprememb, ki si jih želite in se učite na stvari pogledati z novega zornega kota ter tako ustvariti bolj ljubeč odnos do sebe.

Pogosto se zalotimo, da razmišljamo o sebi na tak način:

Moje življenje je ena sama zmeda!

Moram shujšati!

Nihče me ne mara.

Hočem se preseliti.

Sovražim svojo službo.

Moram se bolje organizirati.

Nisem dovolj dober/dobra.

Ste opazili, kaj imajo te trditve skupnega? Vsebujejo besede MORAM, NE, NISEM, ki nas avtomatično priklenejo in vkalupijo v stare vzorce, nas navdajo s pritiskom in tako ustavijo možnosti za osebno rast in razvoj.

Negativne misli obrnemo tako, da na stvari, s katerimi nismo zadovoljni, pogledamo z novimi očmi, z verovanjem v to, da jih lahko spremenimo.

Poskusite razmišljati na tak način:

Sem v procesu pozitivnih sprememb.

Moje telo je vitko in v njem se dobro počutim.

Kamorkoli grem in kjerkoli sem, izkušam ljubezen in sem ljubezen.

Moje stanovanje ustreza moji naravi in mi nudi vse, kar potrebujem.

Tukaj in zdaj kreiram pogoje za čudovito novo službo, ki me bo izpolnjevala.

Zdaj sem dosti bolj organiziran/a.

Cenim vse, kar počnem.

Rad/a se imam in se spoštujem.

Zaupam življenju, da mi ves čas prinaša tisto, kar je dobro zame.

Zaslužim si najboljše in to sprejemam tukaj in zdaj.

Tovrstne afirmacij dodajte h kolažu vizij – bodisi v obliki teksta bodisi v vizualni obliki, ki vas spominja na te besede.

Če radi pišete, rišete in skicirate, ne zgolj fotografirate, je Galaxy Note9 idealen pripomoček za vas. Ponaša se z bluetooth S pen pisalom, ki deluje tako naravno kot svinčnik na papirju. Navdušila vas bo tudi zmogljiva baterija, ki vas le ob enkratnem polnjenju podpira skozi cel dan. Ta omogoča, da urejate in dopolnjujete vaš sanjski kolaž kjerkoli in kadarkoli … Še en razlog, da se tokrat res odločite in začnete aktivno delati na uresničevanju svoje nove, srečnejše bodočnosti!

Priporočamo vam telefon v barvi sivke, ki vas s svojim nežnim vijoličnim tonom ponese med pomirjujoča polja lavande, ko potrebujete odmor od hitečega sveta.

4.  Bodite selektivni

Izberajte samo stvari, ki vas resnično in močno navdušujejo ter posledično osrečujejo. Saj veste, kako pravijo: "Pazi, kaj si želiš, ker se ti bo uresničilo!"

5. Naj bo vaš kolaž vizualizacij organiziran in pregleden.

Saj nočete privlačiti v svoje življenje še večje zmede in kaosa, kajne?

6. Manj je več.

Preveč materiala v kolažu pa lahko povzroči distrakcijo za vašo podzavest, z odvračanjem pozornosti od tistega, kar si res želite, pa oslabite možnosti za manifestacijo vaših želja.

Osredotočite se na to, kaj je vaše poslanstvo in kako si predstavljate življenje, ki ga želite živeti.

7.  Vsak dan lahko dopolnjujte in spreminjajte vizualizacijski kolaž, glede na vaše želje in potrebe. 

8. Na poti do sprememb in vizualiziranja vaših sanj lahko ustvarite več različnih kolažev, ki so namenjeni točno določenim področjem, na primer:

 • 2-letni kolaž za dodatno izobraževanje ali učenje novih veščin, ki vas intrigirajo.
 • 12-mesečni kolaž za vaše sanjske počitnice ali potovanje.
 • 6-mesečni kolaž za spremembo, ki si jo želite na področju kariere in zaposlitve.
 • 3-mesečni kolaž za izboljšanje partnerskega odnosa, in tako dalje.

9. Redna praksa

Vsako jutro in vsak večer preglejte vsebino, in jo zares začutite. Če gledate fotografijo peščene plaže, si predstavljajte, kako toplo vam je, ko ležite na belem pesku in poslušate valove. Poskusite zares doživeti sliko! 45 minut prej spanjem je najboljši čas za vizualizacijo, saj se bodo pozitivne misli in občutki potem v vašem nezavednem predvajali tudi čez noč. Bistveno je, da občutite, kot da vse tisto, kar si želite, že imate in se z odprtim srcem predate pozitivnim čustvom, ki so s tem povezana. Verjemite, da je takšen svet že zdaj vaša realnost in da vam pripada. Začutite hvaležnost ob tej izkušnji.

Nasveti za izdelavo unikatnega kolaža vizij

Pri današnjem tempu in načinu življenja pogosto nimamo ne prostora ne časa, da bi na steno lepili velikanske plakate s sličicami in besedilom. Kaj šele, da bi cel dan nosili s seboj težak ročno vezen zvezek z debelimi platnicami in tisoč listi papirja, v katerega bi ob vsakem preblisku, ki nas doleti, kaj zapisali. Najbolj udobna rešitev za ustvarjanje kolaža vizij je na vašem prenosnem telefonu. Tehnologija je dandanes tako napredna, da je to mala malica, obstaja pa tudi kar nekaj platform, ki so primerne za shranjevanje vizualnih navdihov. 

Ustvarjanje fotografij za kolaž vizij

Za ustvarjanje inspirativni fotografij je idealen pametni telefon Samsung Galaxy A7, saj se ponaša s trojno glavno kamero visoke ločljivosti s široko zaslonko, ki omogoča zajem več svetlobe in zmanjšanje šuma pri snemanju ob šibki svetlobi.

Njegov mlajši brat, Samsung Galaxy A9, prvi mobilnik s ŠTIRIMI kamerami, pa ima čudovite funkcije (na primer optimizator prizorišča in zaznavanje nepopolnosti), s katerimi lahko zajamete skoraj vsak trenutek. Vsaka kamera na edinstven način poskrbi za kvaliteto fotografije:

 • Ultra širokokotna kamera vam omogoča 120-stopinjski pogled. Zajame skoraj toliko, kot vidijo vaše oči in je enkratna za ustvarjanje panoramskih posnetkov,
 • Telefoto kamera omogoča 2x optično povezavo za posnetke z večje razdalje,
 • Glavna kamera se zlahka prilagodi tako močni dnevni kot šibki svetlobi. Z njo lahko ustvarite čiste posnetke v svetlem okolju brez presvetlitve. Ponoči ali ob mraku pa kamera zajame še več svetlobe in zmanjša šum, da podrobnosti ostanejo jasne,
 • Globinska kamera s sprotnim ostrenjem omogoča zamegljenost ozadja, tako da vaše fotografije izpadejo še bolj profesionalne.
Nam je všeč videz v limonadno modri barvi, ki z gradacijo barv spominja na valovanje morja in vas  po načelih kromoterapije v hipu potopi v neskončno širino vode, ki navdaja z edinstvenim občutkom miru in svobode. 

Bonus: Brezkončni zaslon iz stekla, ki je skoraj brez okvirja, vam omogoča, da si ogledate fotografije na zaslonu od roba do roba!

Kreacija unikatnega avatarja 

V kontekstu želja, ki jih imate za svoje novo življenje, ustvarite še svojega avatarja, ki naj deluje, kot da so se vaše želje že izpolnile! S pomočjo razširjene resničnosti lahko na pametnem telefonu Galaxy A9 svojemu virtualnemu jazu, ki bo kmalu postal tudi resničnost, dodajate različne nalepke in izrazite nešteto pozitivnih čustev. Spremenite se v smeška. Pokrijte se z zabavnim klobukom ali si omislite smrček. Naj barve zaživijo s osupljivim filtrom. Vaša domišljija se lahko razživi s pomočjo funkcij kamere, ki vključujejo žige, nalepke in celo smeške razširjene resničnosti, s katerimi lahko fotografijam dodate osebni dotik.

Če želite še dodatno aktivirati sedmo, kronsko čakro, se razvajajte s pametnim telefonom v čarobni vijolični barvi, za ljubitelje vode pa bo prava izbira koralno modro.

Z glasbo do globlje sprostitve

Ob pregledovanju navdihujočih fotografij in branju afirmacij si lahko zavrtite sproščujočo glasbo. To je lahko ambientalna glasba, ali pa tista, ki jo uporabljate za meditacijo. Dolby Atmos zvok pri telefonih Samsung Galaxy A9 bo vaše trenutke sproščanja in čas, ko vizualizirate, še dodatno opolnomočil in aktiviral vaša čutila. Potopite se v kristalno čist zvok, ki je pravi balzam za vaša ušesa in obenem razveselite svojo dušo.

Zapomnite si

 • Večkrat v dnevu se spomnite in v sebi začutite hvaležnost za vse, kar vam je vesolje že prineslo, kar vam prinaša v tem trenutku in kar vam še bo prineslo.
 • Ko se nekaj uresniči, navdihov ne izbrišite, pač pa še enkrat preglejte fotografije, slike in preberite afirmacije ter bodite ponosni na to, kar ste doživeli in dosegli. Na ta način se boste naučili zaupanja v vesolje! A pozor! Ne bodite zataknjeni v svoja pričakovanja. Četudi se želja ni uresničila ali se je uresničila drugače, kot se si predstavljali sami, boste lahko čez čas ugotovili, da je bilo to v vaše najvišje dobro. 
 • Življenje bo težko samo uresničilo vse vaše želje, če boste negibno ležali na kavču. V akcijo morate stopiti tudi sami! Vesolje vam lahko pomaga le, če ste aktivni in delujete v smeri uresničevanja svojih ciljev. 
 • Vsako leto oziroma v vsakem novem obdobju v vašem življenju lahko ustvarite drug kolaž, ki se bo s časom spreminjal in rastel – tako kot vi. To je povsem naravno. In spremembe so dobrodošle!

Nič se ne bo spremenilo, dokler se ne spremenite sami!

Kolaž vizualizacij vam pomaga, da ostanete osredotočeni na cilje, da sledite svojemu srcu in samozavestno ter z navdihom stopate po svoji (novi) poti.

Srečno!