Ne zanima me, kako duhovni ste, ampak kakšen človek ste?

Ne zanima me, kako duhovni ste ...

Ne zanima me, kako duhovni ste, ampak kakšen človek ste? (foto: shutterstock) shutterstock
23. 4. 2022

Ne zanima me, kako dolgo lahko hodite po žerjavici, kolikokrat dnevno meditirate ali kako dolgo lahko zadržite jogijski položaj vrane.

Ne zanima me, v katerih hišah so planeti v vaši astrološki rojstni karti, koliko kristalov posedujete ali kako veganska je vaša prehrana.

Kar me zares zanima je, kakšen človek ste? Ali lahko kljub nelagodju sedete k nekomu, ki je v bolečini? Pa k umirajočemu? Ali lahko sedite s svojo žalostjo, ali z mojo, brez da bi jo poskušali popraviti ali deliti nasvete?

Ali se upate odpreti drugim ne glede na to, kako usklajeni z vesoljem in popolni ste – ali niste? Ali lahko naredite prostor za ljubezen do drugega tudi v globinah svojega lastnega zdravljenja?

Ne zanima me, koliko spletnih tečajev čuječnosti in zdravljenja ste opravili, ne zanima me, ali obvladate umetnost tantre, ali živite v puščavi ali v leseni koči sredi gozda...

Moje zanimanje vzbudijo zaposlene roke; da kljub temu, da ste utrujeni, opravite tisti telefonski klic, objamete nekoga, ljubite svoje otroke, nahranite svojo družino...

Ne zanima me, kako dobro astralno potujete in ali imate spolne odnose zunaj telesa. Želim vedeti, kako svojo edinstveno magičnost interagirate v običajni resničnosti, ali lahko najdete lepoto in hvaležnost v tem, kar vas obdaja, in kako prisotni ste lahko v vaših zemeljskih odnosih.

Zanima me, ali ste pripravljeni narediti težke in svete stvari tudi na naši čudoviti, a kaotični Zemlji. Ali ste lahko iskreni, prizemljeni in sočutni prav tako kot močni in ognjeviti. Ali lahko tudi ob vseh svojih dosežkih stopite korak nazaj in ostanete dovolj skromni, da se še vedno učite od življenja.

Izjemni ste takrat, ko lahko še vedno slavite druge ne glede na to, kako »napredni« ste postali.

Na koncu dneva me res ne zanima, kako pogumni ste, kako produktivni, kako priljubljeni, kako razsvetljeni...

Zanima me, ali ste prijazni; ali ste pristni. Ali lahko občasno stopite iz svojega piedestala, poljubite zemljo in pustite, da se vam umažejo roke in noge; se sprostite in se pridružite našemu plesu – plesu življenja.

Vir: Taylor Rose Godfrey

Preberite si še: Beg v duhovnost? Da, tudi to je mogoče

in 6 pogostih napak v duhovnosti