Nekateri ljudje niso v našem življenju zato, da ostanejo

Vsak človek v naše življenje pride z namenom, a vsi ne pridejo zato, da tam tudi ostanejo.

Nekateri ljudje niso v našem življenju zato, da ostanejo (foto: Profimedia) Profimedia
16. 3. 2023

Ne glede na to, kako zelo nam spremenijo življenje, ne glede na to, kako zelo jih imamo radi. Nekateri ljudje so tukaj samo začasno.

Potrebovala sem kar nekaj časa, da sem sprejela, da se včasih tudi najlepši odnosi končajo. Včasih izgubimo ljudi, za katere smo mislili, da bodo vedno ob nas.

Učim se to sprejemati. Učim se, da ni nujno, da njihov odhod uniči spomin nanje. Učim se ceniti, kar sem pridobila v njihovi družbi, namesto da se osredotočam na praznino, ki jih je ustvaril njihov odhod.

Nekateri bi rekli, da so taki ljudje pomočniki naših angelov varuhov. Pridejo v naše življenje, ko jih potrebujemo in nam prinesejo točno tisto, kar nam pomaga, da se še bolj povežemo z lastnim namenom.

Ni naključje, da se na nekatere navežemo bolj, kot na druge. Zbližamo se s tistimi, ki se dotaknejo naše duše. In taki ljudje nam osvetlijo našo pot. Če pomislim za nazaj, je prav vsak človek, na katerega sem se navezala, vsaj malo pozitivno vplival na moje življenje.

Nekateri ljudje pridejo v naše življenje, da prižgejo luč s stikalom, ki je bilo vedno tam, skrito pod kupom prahu. Dotaknejo se stikala, ki si ga prej nihče ni upal uporabiti in nam pomagajo ozavestiti svetlobo, ki je vedno bila v nas.

Tudi, ko odidejo, njihove lekcije ostanejo. Nič manj jih nimam rada zdaj, ko jih ni več ob meni. Pogrešam jih, a praznino, ki jo je ustvarila njihova odsotnost, zaceli lepota njihovih lekcij.

Pomagali so me oblikovati in naučili so me ljubiti. Tudi, če so odšli, bodo v meni živeli za vedno.

Lepota je v minljivosti. Če bi ostali predolgo, bi se njihovo sporočilo morda izgubilo v množici drugih, v hrupu vsakdanjega življenja.

Pustite jim, da odidejo svojo pot do naslednje osebe, pri kateri bodo posejali enaka semena rasti, ki so vas tako spremenila. Pustite jim, da spremenijo življenja naslednjih ljudi.

Ohranjajte spomin na ljudi, ki so vas spremenili. A pustite jim, da so svobodni.

Prirejeno po: Eileen Lamb

Morda bi vas zanimalo tudi:

Aleš Ernst o odnosih danes

Aleš Ernst, učitelj in avtor AEQ metode, je že naš znani gost v Sensa podkastu. Tokrat je spregovoril o naših odnosih ter izzivih, s katerimi se srečujemo v sodobnem času.