Nikoli se ne zadovoljite z manj, kot si zaslužite

To so ljudje, ki niso povsem prepričani, ali bi vas imeli v življenju, ali ne. Včasih ja, včasih ne... 

Nikoli se ne zadovoljite z manj, kot si zaslužite (foto: pexels) pexels
1. 8. 2021

Ko ste za nekoga samo ena izmed občasnih možnosti, mu pomagajte omejiti njegove možnosti tako, da se odstranite iz seznama možnosti. Ne, to ni ponos – to je samospoštovanje.

Ne pričakujte pozitivnih sprememb v življenju, če ste obkroženi z negativnimi ljudmi, ki ne vidijo vaše prave vrednosti in vas ves čas vlečejo k tlom. Včasih potrebujete tovrstne lekcije, vendar jih ne potrebujete v neskončnost. Prekinite bolečino. Odločite se, da imate dovolj ponavljanja istih zgodb.

Ko vidite, da vas družba določenih ljudi vedno znova navdaja s slabimi občutki, se odstranite. Obkrožite se z ljudmi, k vas navadajo z veseljem do življenja, ki vas navdihujejo, da ste najboljša verzija sebe in vam večkrat hote ali nehote polepšajo dan.

Ne dajajte “občasnim” ljudem stalne pozicije v vašem življenju. To so tisti, ki se spomnijo na vas le od časa do časa, običajno zato, ker potrebujejo uslugo ali ker jim je ravno dolgčas. Vaš čas in energija sta dragocena. Cenite ljudi, ki vas cenijo. Tisti, ki tratijo vaš čas in si ne želijo globlje... pa naj ostanejo na površini. Vendar vam to ni potrebno. 

Zavedajte se svoje vrednosti in se nikoli ne zadovoljite z manj, kot si zaslužite.  

Poglejte si še: