Nostradamusove napovedi za leto 2023

Pred skoraj 500 leti je Michel de Nostradame oz. Nostradamus izdal svojo zloglasno knjigo Les Prophéties, ki vsebuje 942 napovedi, ki naj bi napovedovale prihodnost. V knjigi so bile napovedi o drugi svetovni vojni, Hitlerjevem vzponu na oblast in francoski revoluciji, ki so se večinoma uresničile. Kaj je napovedal za leto 2023?

Nostradamusove napovedi za leto 2023 (foto: profimedia) profimedia
15. 12. 2022

Francoski astrolog naj bi napovedal atentat na Johna F. Kennedyja in celo teroristične napade 11. septembra na Svetovni trgovinski center v New Yorku. Nostradamusu pripisujejo tudi natančno napoved začetka pandemije koronavirusa. Po številnih poročilih se je doslej uresničilo več kot 70 odstotkov njegovih prerokb.

Tukaj je nekaj Nostradamusovih napovedi za leto 2023:

Globalno segrevanje

Leta 2023 je Nostradamus napovedal, da se bodo temperature še dvignile, prav tako se naj bi dvignila gladina morja do nepričakovanih ravni.

Zapisal je: "Žive ribe v Črnem morju bodo skoraj vrele." 

Civilni nemiri

Ob trenutni krizi življenjskih stroškov in naraščajočem globalnem segrevanju bi lahko državljanski nemiri leta 2023 dosegli nove razsežnosti. 

Zapisal je tudi: "Dogovor je prekršen: dviganje obraza v nebo: krvava usta bodo plavala s krvjo; obraz, namazan z mlekom in medom, leži na tleh."

Ta napoved namiguje, da lahko pride do upora proti bogatim, ko se bodo ljudje borili proti propadajočemu gospodarstvu.

Novi papež in propad rimokatoliške cerkve

Nostradamusova naslednja napoved za leto 2023 je prihod novega papeža, ki bo nasledil Frančiška. Napovedal je, da bo papež Frančišek zadnji pravi papež in da bo naslednji papež povzročil propad.

Francoski mistik je zapisal nekako takole: "V končnem preganjanju svete rimske cerkve bo rimljan Peter pasel svojo čredo med številnimi stiskami, potem pa bo mesto s sedmimi griči uničeno in sodnik bo sodil ljudstvu... Konec."

Nebeški ogenj

Nostradamus je predvidel tudi "Nebeški ogenj na kraljevi stavbi." To naj bi pomenilo, da bo iz pepela civilizacije vstal nov svetovni red. Privrženci Nostradamusa verjamejo, da bi se to lahko nanašalo na začetek novega svetovnega reda.

Pristanek na Marsu

Nostradamus je v svoji knjigi prerokb skrivnostno omenil "pad svetlobe na Mars". To bi lahko razložili s premikanjem planeta nazaj na nebu zaradi retrogradnega gibanja. Po drugi strani pa bi se lahko nanašalo na prizadevanja človeštva, da bi dosegel ta planet.

Elon Musk, ustanovitelj SpaceX in novi lastnik Twitterja, že dolgo napoveduje, da bodo ljudje do leta 2029 pristali na Marsu.

Gospodarska katastrofa

Po pandemiji Covid-19 in trenutni vojni v Ukrajini se svet sooča z gospodarsko krizo, številne države pa so trenutno v nemirnih vodah.

Francoski videc je v svoji knjigi napovedal, da se bo "cena pšenice dvignila tako visoko, da bo človek jedel svojega sočloveka". Ta napoved nakazuje, da bi lahko gospodarska recesija povzročila disharmonijo zaradi naraščajočih življenjskih stroškov.

Ne glede na to, kaj je prerok napovedal v 16. stoletju, pa se moramo ljudje zavedati, da imamo vsak dan in prav vsak trenutek možnosti za spremembe! Naj bo pogled v leto 2023 optimističen - z zavedanjem lastne moči! 

Vir: wionews.com