Najprej se mora spremeniti ženska, nato se bo moški začel spreminjati samodejno

2. 4. 2024
Deli
Najprej se mora spremeniti ženska, nato se bo moški začel spreminjati samodejno (foto: shutterstock)
shutterstock

Ženski um, kot ga pojmuje indijska tradicija, je mnogo močnejši od moškega, ker ima ženska zelo močna čustva. Zato je ona tista, ki ustvarja ozračje v družini.

Ženska moč je nenapadanje

Moč ženske v zakonskem odnosu je njena zmožnost vedno stopiti korak nazaj, torej nenapadanje. Kaj pravzaprav ženska s tem pridobi? Ko to stori, ji mož preprosto začne slediti, saj ne potrebuje nič drugega, kot prav to, da žena stopi korak nazaj.

Moški je lahko pohleven kot jagnje ali trmast kot oven.

Pohlevno jagnje postane, ko ga ženska ne napada in stopi korak nazaj. Če pa ga ženska skuša na silo spremeniti, se vede kot oven. Ali je torej mogoče spremeniti moškega? Ne. Najprej se mora spremeniti ženska, nato se bo moški začel spreminjati samodejno.

Ženska moč je v tem, da zna biti blizu možu, mu odpreti srce in biti popolnoma iskrena do njega, ničesar mu ne bi smela prikrivati. Mož ob takšni ženi postane predan in zvest, ne more je zapustiti. Ženska je srečna, ko je blizu možu, občutek bližine z njim jo osrečuje. Moški pa je srečen, kadar je v družini gospodar – takšna je njegova narava. Ne more živeti z ljudmi, ki ga skušajo ponižati, temveč s tistimi, ki ga spoštujejo.

Ženska lahko moškemu pomaga, da spremeni svoj značaj in se razvije do katerekoli stopnje zrelosti. Kako?

Tako da v prvi vrsti misli, da je njen mož najboljši, najbolj zanesljiv in odgovoren. Toda ženska po navadi tega ni sposobna in se sprašuje, kako naj tako razmišlja, če pa je njen mož neodgovoren, nezanesljiv ipd. Toda tista ženska, ki je pripravljena tako razmišljati, bo opazila, da se je v moškem začela dogajati resna sprememba – da postaja odgovorna oseba, da je ne žali več in se nanjo ne jezi. Mož ob takšni ženi nima moči, da bi to storil. Ker se sporočila in misli prenašajo na subtilnih ravneh, brez besed, mož in žena ne bi smela razmišljati slabo drug o drugem.

Kaj je v resnici namen skupnega življenja moža in žene? Osvoboditi se egoizma in se naučiti ljubiti. Šele takrat lahko človek resnično uživa. Življenje je učenje, je širjenje zavesti. Bolj kot je človek zavesten, bolj je sposoben ljubiti. ljubezen pa je cilj človeškega življenja.

Viktorija Kos; www.razcvet-zavesti.si

Preberite si še:


 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja