"Ona ni bolana, ona je plesalka!”

25. 3. 2022
Deli
"Ona ni bolana, ona je plesalka!” (foto: profimedia)
profimedia

Zgodba o Gillian Lynne, angleški balerini in plesalki. 

Gillian je sedemletna deklica, ki v šoli ne more sedeti pri miru. Nenehno vstaja, se zamoti, misli ji uhajajo drugam in ne sledi pouku. Njene učitelje skrbi zanjo, kaznujejo jo, oštevajo, nagrajujejo, ko je pozorna, pa nič ne pomaga. Gillian ne zmore sedeti pri miru in slediti pouku. Tudi doma jo mama kaznuje. Torej ne samo, da ima Gillian slabe ocene in kazni v šoli, ampak se to dogaja tudi doma.

Nekega dne Gillianino mamo pokličejo v šolo. Mama je žalostna in obupana, Gillian prime za roko in odide v sobo za razgovor. Učitelji se sprašujejo ali je Gillian mogoče bolana, mogoče ima kakšno motnjo, kot npr. hiperaktivnost in bi ji pomagala zdravila.

Med razgovorom pride v sobo star učitelj, ki pozna deklico. Prosi mamo in sodelavce, da mu sledijo v sosednjo sobo, od koder jo še lahko vidijo. Ko odhaja, pove Gillian, da se bodo kmalu vrnili in prižge star radio z glasbo. Ko je deklica sama v sobi, takoj vstane in se začne premikati gor in dol ter slediti ritmu glasbe. Učitelj se nasmehne in reče. "Vidite, Gillian ni bolana, Gillian je plesalka!”

Mami priporoča, da jo pelje na plesni tečaj, ostalim učiteljem pa, da ji občasno omogočijo ples in gibanje. Ko se Gillian vrne iz prve ure plesa domov, reče mami:
"Vsi so kot jaz, nihče ne more sedeti pri miru!”

Leta 1981 Gillian Lynne ustanovi svojo plesno akademijo in postane koreografinja muzikala "Cats".

Naj vsi "drugačni" otroci najdejo odrasle, ki jih zmorejo sprejeti takšne, kot so in najdejo otrokova močna področja.

Vir: Facebook stran Moje supermoči odločanja in zaupanja vase - aktivnosti in vaje za otroke

Preberite si še: Otrok z ADHD motnjo pove psihologu: "Vi odrasli ste enaki. Samo, da v vašem primeru ni nobenega, ki bi vas kregal!"

Novo na Metroplay: "Slovenski hribi postajajo preobremenjeni" | Matjaž Šerkezi