OSHO: Strašljivo vzdušje, ki ga doživljate zdaj, je kolektivna norost, ki bo čez nekaj časa minila

Kako se izogniti pandemiji? To vprašanje so Oshu zastavili že pred leti, a je lahko aktualno tudi za današnji čas. Poglejmo si, kaj je odgovoril. 

OSHO: Strašljivo vzdušje, ki ga doživljate zdaj, je kolektivna norost, ki bo čez nekaj časa minila (foto: pixabay) pixabay
14. 5. 2021

Osho je odgovoril:

Zelo preprosto se je izogniti virusu, a izjemno težko strahu, ki se pojavi v nas in na svetu. Ljudje pogosteje umirajo zaradi tega strahu kot pa zaradi epidemije.

Na tem svetu ni virusa, ki bi bil bolj nevaren kot STRAH.

Poskušajte razumeti ta strah, drugače boste umrli, še preden bo umrlo vaše telo. To pa nima opravka z virusom. Strašljivo vzdušje, ki ga doživljate zdaj, je kolektivna norost, ki bo čez nekaj časa minila. Razlogi zanjo se spreminjajo, a čez čas se bo spet pojavila.

Mnogo ljudi si pomaga, mnogi umrejo. To se je zgodilo že neštetokrat in se bo dogajalo tudi v prihodnje. In se bo nadaljevalo, dokler ne boste razumeli psihologije množice in strahu.

Prenehajte uživati ob tem, da se napajate s strahom. Običajno je človeškemu bitju všeč, da ga je malo strah. Če ne bi bilo tako, zakaj bi si v kinih ogledovali tovrstne filme.

Razumevanje samega bistva dogajanja v sebi brez razumevanja psihologije strahu ni mogoče. Poglejte si bistvo strahu in strahu v sebi. Običajno ste gospodar svojega strahu, kar pa vam v trenutku kolektivne norosti lahko uide iz rok. Oblast nad tem lahko prevzame nezavedno v vas. Ne boste več ločili med lastnim strahom in strahom ostalih.

V prihajajočem času se bo dogajalo veliko hudega: marsikdo si bo sam vzel življenje, mnoge bodo ubili drugi. Ostanite osredotočeni nase.

Ne glejte novic, ki sprožajo strah. Nehajte govoriti o epidemiji. Ponavljanje iste stvari znova in znova je kot samohipnoza.

Strah je ena od oblik le te. Lahko povzroči kemične spremembe v telesu. Ponavljanje ene in iste informacije znova in znova je lahko tako strupeno, da ste celo ob življenje.
V svetu se dogaja tudi veliko drugih stvari. Preusmerite pozornost nanje.

Meditacija postane zaščitna avra vsem iskalcem dobrega, ki negativni energiji ne dovolijo vstopiti vase. V tem trenutku je postala energija sveta iracionalna in nerazumska, zato lahko vsak trenutek padete v to črno luknjo.
S sedenjem v čolnu meditacije se lahko temu izognete. Vse dokler ne pride smrt, se nima smisla bati neizogibnega. Strah je neka vrsta naivnosti in potrditev, da smo šli v življenju po napačni poti.
Smrt za tiste, ki so vsak trenutek živeli polno življenje, ni nikoli problem.

Ponovno razmislite o življenju. Z zavestjo, da strah nikoli ne reši ničesar in da zdravilo za smrt ne obstaja. Če ne boste umrli zaradi pandemije, boste morali umreti kdaj drugič in ta dan je lahko katerikoli dan.
In zato: bodite pripravljeni in si ne uničujte svojega življenja.«

Osho

Poglejte si še: Zagotovo je nekje nekdo, ki ima lepše življenje zato, ker vi obstajate