Osliček z močnim sporočilom

Osliček nas bo naučil, kako nas lahko težave v resnici rešijo. 

Osliček z močnim sporočilom (foto: profimedia) profimedia
15. 12. 2020

Nekoč je živel osliček, ki je nesrečno padel v globoko luknjo. Kmet je ocenil, da bo reševanje preveč zahtevno in da ni vredno truda, da bi oslička rešil. Odločil se je, da je lažje, če ga pusti v luknji oziroma ga kar pokoplje. Poklical je sosede in skupaj so metali zemljo v luknjo, da bi oslička pokopali.

Osliček je bil seveda prestrašen in paničen. Nato pa je ugotovil, da lahko vsakič, ko nanj vržejo lopato zemlje, zemljo strese iz sebe in stopi nanjo.

Ponavljal si je: ”Otresi se in stopi gor…” ter tako obladoval svoj strah in se spodbujal. Ko je tako vztrajno nadaljeval, je kmalu občutil sončni žarek in veter ter stopil iz luknje ter se veselo sprehodil po travniku. Čeprav utrujen, je zmagal.

Kaj nas je naučil osliček?

Kar se sprva zdi, da te bo pokopalo, te lahko v resnici reši. Naj bodo to težave v odnosih, z zdravjem, v službi... Potrebno je biti pogumen in zamenjati perspektivo žrtve ter videti lekcije, ki nam jih življenje prinaša. Otresti se bremen, stresov, bolezni in težav in stopiti na njih kot osliček na zemljo, ki naj bi ga pokopala. Tako bomo prišli vse višje in višje in kmalu prišli na sonce in travnik...