Pozabljamo, da so tudi naši starši samo ljudje

Od staršev včasih pričakujemo tako veliko, da pozabljamo, da so tudi oni samo ljudje.

Pozabljamo, da so tudi naši starši samo ljudje (foto: profimedia) profimedia
24. 11. 2022

Ko odrastemo, ostanemo sami s svojimi težavami. Ko smo bili otroci, so nam starši pomagali reševati naše izzive - kolikor so vedeli in znali. Včasih so nam življenje oteževali, včasih olajševali. Sedaj pa smo ostali sami z vso doto prenešeno iz družine in lastnimi izzivi. 

Potrebno se je zavedati, da je tudi naša mati bila nekoč otrok. Tudi ona je posameznik, s svojimi lastnimi travmami, težavami in izzivi.

Tudi naš oče je bil nekoč otrok. Vsak od njiju nosi svoje zgodbe in rane, svoje strahove in omejujoča prepričanja. 

Kot otroci smo bili na starše navezani zaradi lastnega preživetja. V otroštvu so oni pisali našo zgodbo. Kot odrasli pa smo v celoti odgovorni zase, za svoje zdravljenje, za dvig in vrnitev v prostor urejenosti in sprejemanja življenja.

Kot odrasli smo avtorji svoje lastne zgodbe. Vsaka izkušnja in vsak posameznik, ki ga srečamo na naši poti, nas lahko nekaj nauči, če mu damo priložnost.

Sprejemanje in hkrati osvoboditev od staršev je zavestna izbira, ki jo naredimo medtem ko hodimo skozi plasti v globino sebe in se vračamo nazaj k pristnemu jazu.

Ko prevzamemo odgovornost za svoje življenje, začnemo razumeti, da vsak naš korak nosi svoje sporočilo. 

Ko se spomnimo, kdo v resnici smo, pot postane malce lažja.

Zdravljenje ne pomeni, da krivimo druge za vse stvari, ki so se nam zgodile in nas pripeljale v težke situacije. Zdravljenje je razumevanje, soočanje in utelešanje sočutja do sebe in drugih.

Vir: The Soul Journey with Sarah Moussa

Preberite si še: V katerih astroloških znamenjih so rojeni najbolj raztreseni in zmedeni posamezniki?

in Zakaj v življenje privlačimo NARCISE?