Zakaj petek 13. ni nesrečen dan

Veliko ljudi verjame, da jim število 13 ter petek, ki se zgodi na 13. v mesecu prinaša nesrečo, slabo, zlo... Poglejmo, kaj zares predstavlja število 13. 

Zakaj petek 13. ni nesrečen dan (foto: profimedia) profimedia
13. 5. 2022

13 je število, ki prinaša v življenje spremembe

Število 13 predstavlja spremembo in ni nesrečno kot mnogi mislijo. V nekaterih starodavnih zapisih piše, da kdor bo razumel število 13 bo dobil moč. Predstavlja simbol smrti - smrt pa pomeni novo rojstvo, začetek nečesa novega. Zakaj ne bi bilo to novo, nekaj lepšega in boljšega? Je število preobrata in destrukcije. Je simbol moči, ki pa ne sme biti narobe uporabljena, kajti drugače lahko moč postane samouničujoča. (vir: numerologija.org)

Tudi pri Aztekih je 13 predstavljal nov začetek oz. zaključek, saj je njihov teden imel trinajst dni. Tudi Egipčani so verjeli, da ima življenje 13 ravni, zadnji 13. je smrt - prehod v večnost. 

Število 13 (12+1) pomeni ponovni začetek. Prav tako je število 13 nedeljivo z vsemi razen s številom ena ali s samim seboj. Ker zahteva pogum, vztrajnost, realnost, modrost, odrešitev oz. spremembo in ne obljublja rezultatov, se ga ljudje neverjetno bojijo. (vir: pravljicna.si) 

Torej, ne bojte se števila 13! Če boste na ta dan usmerili svojo energijo v dobro, bo petek 13. zagotovo dober dan. Bodite zavestni svojega obstoja in dejanj, misli naj bodo kar se da ljubeznive, preštejte vse svoje blagoslove v življenju in naj bo to srečen dan! 

Poglejte si še: Lunin mrk bo lahko bolj umirjen za ta 3 znamenja