Zaradi travme lahko izgubimo svojo pristno energijo

Ljudje imamo v sebi dve energiji: ena je energija, ki nas vodi v življenju, druga pa je energija našega bistva. Slednja je tista, ki nam omogoča rast. Je tista, ki jo občutimo kot najbolj pristno.

Zaradi travme lahko izgubimo svojo pristno energijo (foto: profimedia) profimedia
20. 1. 2023

Večina žensk ima žensko bistveno energijo in večina moških ima moško bistveno energijo.

Po drugi strani je naša vodilna energija tista, s katero delujemo ta trenutek. Idealno bi bilo, da se energija bistva ter vodilna energija čim bolj ujemata, a žal temu ni vedno tako. 

Ženska (katere energija bistva je ženska energija) ima lahko moško vodilno energijo in obratno. Do neskladnosti lahko pride iz več razlogov, kot so vplivi okolice ali pretekle travme.

Če denimo ženska doživi neko travmo, se lahko oddalji od svoje ženstvene energije ter prične utelešati več moške energije, saj ji to daje občutek nadzora, moči in varnosti, katero je v travmi izgubila.

Pogosto se zgodi, da se ženske, ki so doživele travmo ali zlorabo, skrivajo za "moškim ščitom". Namesto da bi se prepustile svojemu naravnemu, ženskemu jedru, je njihova vodilna energija izrazito moška. Vendar v to jih je prisililo življenja. A če to ozavestijo, lahko to spremenijo. 

Po drugi strani lahko moški po travmatični izkušnji začne utelešati žensko vodilno energijo, če je bil ranjen ali je razvil toksičen odnos do moškosti.

Glede na svojo vodilno energijo pa potem privlačimo nasprotje. Če je naša vodilna energija pod vplivom travme, bomo zagotovo pritegnili partnerja, ki ima prav tako energijo pod vplivom travme. 

A ne glede na travmo, se lahko vedno povežemo nazaj z našo energijo bistva. Za začetek je pomembno, da razumemo, zakaj je prišlo do spremembe v vodilni energiji. Potem pa lahko najdem moč, da se ponovno vrnemo k svojemu jedru.

Lahko se skrivamo za ščitom, ki ga ustvarimo, a na ta način nikoli ne bomo živeli pristnega življenja. Pravo zdravljenje in celjenje ran se skriva v stiku z našo energijo bistva. Preprosto jo moramo ponovno odkriti.

Začnite si nuditi ljubezen, pristopite do sebe z nežnostjo in se ponovno povežite s sabo. Ko to storite, se bo svet okoli vas bistveno spremenil.

Objemite vse dele sebe, ozavestite svoje poslanstvo in stopite v vašo pristno energijo, za katero ste bili rojeni.

Prirejeno po: The Queen Kollective