Podkast z Borutom Pahorjem, v katerem gosti mlado Korino, ki je premagala raka

"Korina Korper je 21-letna Mariborčanka, ki je premagala raka. Umrl ji je oče, takrat kot meni, pri 9 letih, potem je zbolela ona, čez nekaj časa je zbolela njena mama, tako kot je zbolela tudi moja mama. Imava nekaj vzporednic. Ko sva se nedolgo tega pogovarjala, sva ugotovila, da je teh vzporednic še več," pove Borut Pahor o prvi epizodi Mastercard® podkasta.

Podkast z Borutom Pahorjem, v katerem gosti mlado Korino, ki je premagala raka (foto: Sami Rahim) Sami Rahim
5. 4. 2023

Voditelja poznate. Nekoč je bil naš predsednik republike. Deset let, pravi, je s ponosom opravljal to delo, zdaj pa nadaljuje to, kar mu je bilo vedno pri srcu - pogovarjati se z izjemnimi ljudmi, ki nas z življenjskimi zgodbami ganejo, predramijo, predvsem pa navdihujejo. Skupaj z Borutom Pahorjem jih boste spoznavali v zapuščeni tovarni sredi Maribora, ki za debelimi in hladnimi zidovi hrani neprecenljive zgodbe.

Njegova prva gostja je bila Korina Korper. 

Korina Korper in Borut Pahor v prvi epizodi Mastercard® podkasta navdiha brez dlake na jeziku spregovorita o boju z zahrbtno boleznijo med odraščanjem, kako premagati temačne misli in najti svojo strast v najtežjem trenutku življenja.

Korina Korper je 21-letna Mariborčanka, ki je premagala raka, danes pa je članica strokovnega sveta Inštituta Zlata pentljica, kamor je šel del zbranega denarja za Pahorjevo katrco.

Borut Pahor, odgovarja, zakaj si je izbral prav njo:

"Korina iz več razlogov. Dovolj dobro sem jo v zadnjih nekaj letih spoznal, da vem, da je to navdihujoče dekle, ki je preživelo raka v enem zelo zahtevnem obdobju odraščanja, mladosti. Vse to je naredila z izjemno energijo, strastjo, ambicijo, njeno človeško iznajdljivostjo, o kateri bova govorila. Umrl ji je oče, takrat kot meni, pri 9 letih, potem je zbolela ona, čez nekaj časa je zbolela njena mama, tako kot je zbolela tudi moja mama. Imava nekaj vzporednic. Ko sva se nedolgo tega pogovarjala, sva ugotovila, da je teh vzporednic še več.

POGLEJTE SI NAVDIHUJOČ PODKAST: