Bodi čudež. Poj lastno melodijo. Hodi po svoji poti.

V naših življenjih je veliko čudežev. Prisotni so vsak dan, na vsakem koraku. Ozri se okrog in živi zavestno! Bolj zavestno živiš, več jih je. Ne moreš jih zgrešiti niti zamuditi … 

Bodi čudež. Poj lastno melodijo. Hodi po svoji poti. (foto: pexels) pexels
12. 2. 2021

Čudež je, ko se vrnemo k Sebi. 


Čudež je, ko nam neznanec poda roko. 


Čudež je, ko nam spolzi solza po licu, saj tako očistimo svojo dušo. 


Čudež je ples, brez ritma, brez omejitev. 


Čudež je, ko čutimo toplino v srcu. 


Čudež je korak, ki ga naredimo. 


Čudež je zavedanje, da nimamo vedno prav in ne vemo vsega. 


Čudež je bolečina, ki nas opozarja, da nekaj ni v redu. 


Čudež je spoznanje, da je jutri spet nov dan, nov začetek. 


Čudeži so naše napake. Ne! Ni napak, so lekcije. In lekcije so v redu. Iz njih se učimo. Rastemo! Ne le v višino in z leti mogoče tudi v širino, predvsem osebnostno. In ravno to nam odpira nova vrata v boljšo prihodnost. Prihodnost, kjer imamo na izbiro ne le črno-belo barvo, temveč pisane kot mavrica. 


Od nas samih je odvisno, katere barve bomo vnašali v naša življenja. Uporabi rdečo, rumeno, vijolično, modro …  Življenje naj bo razigrano, veselo in razgibano! Več barv je v njem, več čarovnije je v nas. In več čarovnije je v nas, bolj je čarobno! 


In bodimo hvaležni. Hvaležni za vse to, kar imamo, in ne videti zgolj tistega, česar nimamo. Bolj bomo hvaležni, bolj se nam bodo odpirala vrata obilja. Dovoli si videti svet iz druge perspektive! Tako preprosto je … 

Bodi Čudež. Poj lastno melodijo. Hodi po svoji poti! V scenariju bodi glavni akt. Bodi zdrav, sijoč in predvsem srečen! 

Bodi Corazon in Amor! 


Manuela Čuk - raziskovalka in srčna ustvarjalka  

Zapis iz knjige VIRUS IDEJ 

Kot je v vsakem dnevu čas noči, tako je v vsaki krizi seme priložnosti.

Lahko se predajamo dolgočasju in brezupu ali prebudimo svojo ustvarjalnost. Lahko zapademo v depresivno nestabilnost ali okrepimo človeške vezi in geste dobrote. Lahko gledamo indekse padanja in gospodarsko krizo ali v tem poiščemo nove priložnosti in sveže ideje.

Slednje tudi prav v času krize znajo mnogi ustvarjalni Slovenci, ki so prispevali vsebine za knjigo VIRUS IDEJ. Gre torej za zbirko zapisov upanja, idej, navdiha in pozitivnega pogleda na svet. Obenem pa za praktičen prikaz povezovanja.

Knjiga VIRUS IDEJ je v navdih vsem, ki se vrtijo v krogu obupa, strahu in žalosti. Pokaže nam, kako biti sam sebi motivator, kako zagnati pozitivno naravnanost znotraj našega ustroja. Več informacij in naročila tukaj.