Kaj pomeni, če vam je všeč vonj SIVKE?

10. 7. 2024
Deli
Kaj pomeni, če vam je všeč vonj SIVKE? (foto: shutterstock)
shutterstock

Sivka je vedno veljala za rastlino, ki prinaša spokoj, ljubezen in čistost. Preberite si, kaj pomeni, če vam je vonj sivke zelo blizu? 

Sivki rečemo tudi lavanda, koren te besede pa izhaja iz latinske besede lavare in pomeni prati oziroma čistiti.

V Starem Rimu je bilo sivkino olje najbolj priljubljeno aromatično olje, ki so ga dodajali kopelim, z njim čistili rane in ga uporabljali za pomiritev razdražene kože.

Vonj sivke izboljša razpoloženje in nam lahko pomaga do boljšega duševnega in fizičnega počutja. Pomiri nas v času stresa in zmanjša občutek tesnobe.

Pravijo, da ima sivka visoko frekvenco in da odvzema občutek samote in zapuščenosti. Pomaga tudi pri preseganju nerazrešenih čustvenih vzorcev in nas spodbuja k avtentičnem izražanju. 

profimedia

Če želite v svoj prostor vnesti dobro razpoloženje in pozitivno energijo, po zraku razpršite z vodo razredčeno aromatično olje sivke ali prižgite naravno svečo z vonjem sivke.

Šopek sveže sivke v spalnici pa bo privlačil ljubezen in spokojnost ter vam pomagal zaspati (in odgnati kakšnega komarja). 

Blazinice sivke, razporejene po omarah in predalih, ne le osvežujejo oblačila ter varujejo pred molji, temveč vas prav tako ščitijo pred neredom.

Če vas muči napetost ali tesnoba, si lahko pripravite pomirjujočo kopel, tako da v kad z vodo kanete nekaj kapljic eteričnega olja sivke. 

Če letujete na morju, domov obvezno prinesite tudi sivko in z njo oplemenitite svoj življenjski prostor.

profimedia

Kaj torej pomeni, če vam je vonj sivke zelo blizu? 

To so ljudje, ki hrepenijo po miru in umirjenosti ter občasno potrebujejo pomoč pri tem, da se pomirijo. 

Cvetovi sivke predstavljajo tudi tišino, predanost, vedrino, milost. Vijolična je barva kraljevine in govori tudi o eleganci, prefinjenosti in razkošju. Barva je povezana tudi s kronsko čakro, ki je energijsko središče, povezano z višjim namenom in duhovno povezanostjo. To so lahko ljudje, ki jim je blizu duhovno, presežno...

Kakšna je vaša osebnost, če imate radi sivko?

Taka oseba je po svoji naravi je materinska, vendar je lahko tudi pogumna in drzna, kadar je to potrebno. To je osebnost, ki pogumno premaguje ovire, je velikodušna s svojim časom in energijo za pomoč drugim.

Osebnost, ki ima rada sivko ljubi rastline, živali in zemljo; je poosebljena mati narava!

shutterstock

Priporočamo dodatno branje:

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu