Pomeni desetih najpogostejših sanj

Nekatere sanje ostanejo z nami še dolgo po tem, ko se zbudimo. To jasno kaže na to, da so za nas pomembne, zato bi bilo dobro razvozlati njihov pomen. Preverite, kaj lahko pomenijo najpogostejše sanje, ki jih v takšni ali drugačni obliki sanja večina izmed nas.

Pomeni desetih najpogostejših sanj (foto: Shutterstock) Shutterstock
19. 5. 2017

Se tudi vi sprašujete, kaj vam poskuša skozi sanje dopovedati vaša podzavest?

Sanje nam sporočajo različne informacije, ki nam lahko pomagajo v vsakdanjem življenju. Pomagajo nam predelati naše zavestne in nezavedne misli in nam dati pomemben vpogled v težave in izzive, s katerimi se spopadamo. Čeprav so sanje marsikdaj čudne in nenavadne, obstaja tudi vrsta sanj, ki jih občasno sanjamo skoraj vsi.

V nadaljevanju si preberite interpretacije simbolov, ki se najpogosteje pojavljajo v naših sanjah.

1. Pokvarjeni predmeti

Če sanjate, da vam ne dela telefon ali da se vam je pokvaril avto, to največkrat pomeni, da je treba nekaj v vašem življenju popraviti ali pa nekemu vidiku nameniti posebno pozornost.

Morda je čas, da upočasnite korak in se posvetite tistemu področju življenja, na katerega se nanašajo vaše sanje.

Če na primer sanjate, da vam ne dela telefon, premislite, kako trenutno komunicirate z drugimi. Je minilo že dalj časa, odkar ste bili z nekom v stiku? Se ne trudite dovolj, da bi nekomu pozitivno povedali svoje mnenje?

Če se vam v sanjah sredi ceste pokvari avto, vam sanje sporočajo, da ste morda sprejeli napačno odločitev ali pa da se morate ustaviti in premisliti, kako naprej.

2. Nepričakovani denarni dobitek ali izguba

Denar v sanjah simbolizira tisto, kar cenite oziroma kar vam je pomembno v življenju.

Če sanjate o nenadnem dobitku, to nakazuje, da se čedalje bolj zavedate vrednot v svojem življenju in da cenite to, kar imate.

Če sanjate o denarni izgubi, to lahko pomeni, da ste izgubili stik sami s seboj ali z določenimi vrednotami, ki so vam (bile) pomembne. Poskusite raziskati, kaj je tisto, kar je bilo nekoč pomembno za vas, in kako se je vaš pogled na to sčasoma spremenil, pa si morda tega nočete niti priznati.

3. Šola, pisanje testa, neuspešno opravljen izpit

Sanje, v katerih se nenadoma vrnete v svoj stari šolski razred in podoživljate mučne spomine na kontrolne naloge in spraševanje, lahko pomenijo, da ste pred izzivom in da se bojite, da mu ne boste kos.

Prav tako lahko pomenijo, da se čutite nedorasli neki nalogi in da ste v takšnem ali drugačnem smislu nazadovali.

Možno je tudi, da se počutite, kot da vas neka pomembna oseba obsoja ali ocenjuje, ali pa da vas ima nekdo pod nadzorom in se tega želite znebiti.

4. Vi ali vaš bližnji je bolan ali umira

Morda se bližate obdobju velike spremembe, ko določenih stvari ali ljudi v življenju več ne potrebujete.

Takšne sanje vam lahko pomagajo zbuditi občutke žalovanja, saj globoko v sebi žalujete za izgubo nečesa, kar vam je nekoč veliko pomenilo, zdaj pa tega ne potrebujete več.

Morda se tega sami še zavedate ne, a vam vaše nezavedno sporoča, da je čas, da se od nečesa ali nekoga poslovite in naredite prostor za nova doživetja, izkušnje in preizkušnje.

Takšne sanje zelo redko napovedujejo bolezen ali smrt, vseeno pa se po takšnih sanjah marsikdo odloči oditi k zdravniku na temeljit pregled, kar je v vsakem primeru priporočljivo.

5. Nekdo vas lovi

Če v sanjah bežite pred nekom, ki vas lovi, to nakazuje, da ste trenutno pod velikim stresom in da občutite veliko breme in odgovornosti, za katere se vam zdi, da jim niste kos. Sanjsko sporočilo je, da se poskusite sprostiti in upočasniti korak.

6. Sijoč in bel nasmeh ali izpadajoči in gnili zobje

Zobje predstavljajo čas, stabilnost in zrelost, pa tudi vašo lastno trdnost, pogum in odločnost.

Stanje vaših zob v sanjah nakazuje, kakšno je vaše trenutno počutje, povezano s prej omenjenimi temami.

Če imate torej sijoč in bel nasmeh, ste zadovoljni sami s seboj in samozavestni; če vam zobje izpadajo in niso v najboljšem stanju, pa se po vsej verjetnosti trenutno ne počutite najbolje v svoji koži.

7. Golota ali sedenje na školjki

Če sanjate, da ste v javnosti popolnoma goli ali da sedite na straniščni školjki in opravljate potrebo, to pomeni, da ste trenutno izredno občutljivi ali pa se počutite izpostavljeni. Morda se počutite, kot da vsi vedo za vaše trenutne težave, ali pa se bojite, da bodo drugi izvedeli za vaše težave.

Možno je tudi, da se sami težko spoprijemate z neko težavo in da bi se bilo o tem dobro pogovoriti z drugimi, a se tega sramujete in zato odlašate.

8. Padanje ali letenje

Če v sanjah spreminjate smer, bodisi navzgor ali navzdol, to nakazuje, katerega dela sebe se trenutno bolj zavedate.

Padanje pomeni, da se bolj zavedate svojih najglobljih misli, čustev in spominov ali pa da se morate morda bolj poglobiti vanje in nekaj dognati.

Če v sanjah letite, to pomeni, da raziskujete svojo zavest, svoje vsakdanje misli in miselne vzorce. Letenje lahko nakazuje tudi stik z duhovnim svetom, angeli in drugimi bitji, ki živijo v višjih dimenzijah.

9. Voda

Če sanjate vodo, to pomeni, da ste trenutno sredi pomembnega čustvenega obdobja ali pa vas tare neka čustvena situacija. Morda ste zaljubljeni, srečno ali nesrečno.

Če sanjate orkane, nevihte, morda celo cunamije, to kaže na izredno pereče in burno čustveno obdobje, po vsej verjetnosti na zapletena ljubezenska čustva.

Če sanjate mirno jezero ali igrivi potoček, pa to pomeni, da ste v prijetnejšem in mirnejšem čustvenem obdobju oziroma da ste srečno zaljubljeni ali na pragu lepega ljubezenskega odnosa.

Vsekakor je zdaj dober čas, da se posvetite svojim čustvom in notranjim občutjem, pa tudi svoji domišljiji, sanjarjenju in fantazijam.

10. Pogrešano ali zamujeno letalo, avtobus, vlak ...     

Različna prometna sredstva v sanjah simbolizirajo sposobnost delovanja v svetu. Predstavljajo željo in veščino, da nekaj dosežemo in uresničimo sanje in cilje.

Če je v sanjah neko prometno sredstvo pogrešano, lahko to pomeni, da ne najdete prave motivacije, da bi napredovali. Morda se morate spet povezati s tistim, kar vas motivira ali poganja, da bi uresničili svoje sanje.

Če sanjate, da zamujate na letalo ali katero drugo javno prevozno sredstvo, pa to pomeni, da občutite pomanjkanje časa oziroma čutite, da se vam izteka čas, da nekaj naredite.

Možno je tudi, da čutite, da nekaj zamujate, zato bi bilo prav, da začnete aktivneje delovati na področju, ki vas trenutno obremenjuje oziroma na katero so vezane vaše trenutne želje.

Preberite tudi: Kako interpretirati in razumeti sanje?