Poseben trik, s katerim lahko dobro očistite PEČICO (to ni soda bikarbona ali kis)

Nova ideja, kako očistiti pečico. 

Poseben trik, s katerim lahko dobro očistite PEČICO (to ni soda bikarbona ali kis) (foto: profimedia) profimedia
29. 11. 2022

Kar potrebujete za ta "poseben trik", je le tableta za pomivalni stroj (ali dve) in skleda tople vode. Uporabljajte tablete s stisnjenim praškom in ne tistih z gelom.

Tableto namočite v vodo in jo pustite namočeno toliko časa, da vpije nekaj vode, vendar ne predolgo, da se ne bi začela drobiti. Nato preprosto s to tableto očistite vrata. Gobice ne potrebujete. Z dlanjo premikajte tableto s krožnimi gibi, da odstranite madeže in maščobo.

Če se tableta začne sušiti, jo ponovno namočite. Ta trik je odličen za čiščenje stekla na vratih pečice, učinkovit pa je tudi na kovinskem okvirju, le da bo morda potreben večji pritisk. Ko končate, z vlažno krpo obrišite ostanke tablete in umazanijo.

Tablete za pomivalni stroj so narejene iz koncentrata detergenta, zato odstranijo tudi najbolj trdovratno maščobo in poskrbijo, da bo posoda sijoča. Te močne sestavine delujejo tudi na madeže maščobe in zapečene hrane, ki ostanejo v pečici. Poleg tega imajo tablete abrazivno površino, ki očisti tudi najbolj trdovratne madeže, a je dovolj nežna, da ne spraska stekla na vratih pečice.

Vir: Zadovoljna.hr.