Zgodba: Ali obstaja višja sila?

Toliko grozot se dogaja po svetu, da je včasih kar težko verjeti, da obstaja višja sila, ki bdi nad nami. Morda vam ta zgodba da misliti... 

Zgodba: Ali obstaja višja sila? (foto: profimedia) profimedia
13. 12. 2016

Nekega dne odide gospod k brivcu, da ga postriže in mu skrajša brado. Med delom sta se razgovorila o različnih stvareh, tudi o Bogu. In brivec je dejal: "Jaz ne verjamem, da Bog ali neka višja sila obstaja. Pojdite ven na ulico in ugotovili boste, da ne obstaja. Kako lahko obstaja, če je toliko bolanih ljudi? Toliko zapuščenih otrok? Če bi obstajal Bog, ne bi bilo trpljenja in bolečine. Ne predstavljami si Boga, ki bo dopustil vse te grozote."

Gospod na stolu se je zamislil, a ni odgovoril. Ko je brivec opravil svoje delo, je zapustil salon. Ko je stopil na ulico, je zagledal človeka z dolgo, umazano in neurejeno frizuro in brado. Izgledal je zares umazano in zapuščeno. Gospod se je obrnil in vrnil k brivcu v salon: "Veš kaj? Brivci ne obstajajo."

"Kako lahko to rečeš?", ga je vprašal presenečen brivec. "Jaz sem tukaj in sem brivec. Ravnokar sem vas uredil!"

"Ne!", je vzkliknil gospod. "Brivci ne obstajajo, če bi obstajali, se po ulici ne bi sprehajali ljudje z neurejenimi in umazanimi frizurami ter bradami, kot ta zaupuščen človek zunaj."

"Ah, vendar obstajamo! To se zgodi, ko ljudje ne pridejo k meni."

"Da, zelo lepo ste to rekli," se nasmeji gospod in nadaljuje svojo pot... 

atma.hr