Prava MOŠKA MOČ ni v njegovih mišicah

11. 2. 2024
Deli
Prava MOŠKA MOČ ni v njegovih mišicah (foto: shutterstock)
shutterstock

Šele, ko se poveže s svojo zdravo moškostjo, moški postane resnično močan.

Zdrava moškost je sila, ki jo začuti vsa okolica. Je nekaj, kar moški uteleša in ni odvisna od tega, kako dolga je njegova brada, koliko denarja zasluži ali kako močne mišice ima. Njegova prava moč se ne skriva v tem, kako težke uteži lahko dvigne, temveč v tem, kako se ob njem počuti ženska.

Zdrava moškost je tista, ki v ženski vzbudi občutek varnosti in zaupanja. Ob močnem moškem se ženska lahko popolnoma preda in prepusti. Skupaj se lahko potopita v globine in dosežeta pravo intimnost.

Moški lahko ure in ure preživi v telovadnici. Fizično je lahko "najmočnejši" moški na svetu, a se vseeno lahko zgodi, da se mu ženska ne bo mogla popolnoma predati in mu zaupati. Občutek varnosti je ključ za harmonično razmerje. Ženska pa se lahko resnično varno počuti samo v odnosu z resnično močnim moškim. Z moškim, ki je odločen, dosleden in jasen.

Kako torej ženski ponuditi varno zavetje? Najprej je pomembno, da je tudi ona pripravljena opustiti svoj ščit in se povezati s svojim ženskim bistvom. Ključno pa je, da moški ni pasiven, temveč prevzame vodstvo. Da je spoštljiv, a dosleden in odločen. Da postavi lastne meje, obenem pa upošteva tudi njene. Da v odnosu ostaja premišljen, prizemljen in zanesljiv. Moški postane močen takrat, ko stopi v svojo zdravo moškost. Njegove mišice pri tem ne igrajo nobene bistvene vloge.

Prirejeno po: Jake Woodard

Novo na Metroplay: Sprememba v srcu | dr. Sanja Rozman