Za navdih Promocijsko sporočilo

PREBUDITE VELIKANA V SEBI Z NLP TEHNIKAMI! – 7-dnevni brezplačni spletni izziv

3. 4. 2024
Deli
PREBUDITE VELIKANA V SEBI Z NLP TEHNIKAMI! – 7-dnevni brezplačni spletni izziv (foto: promocijska fotografija)
promocijska fotografija

Predstavljajte si, da ste ponosni lastnik najsodobnejšega televizorja na svetu, vendar nimate daljinca zanj – torej ga sploh ne morete uporabljati! To je podobno kot imeti izjemen notranji potencial, ki ga izkoristite samo 10 % ali še manj. Kakšna škoda, kajne? Pa vendar se pogosto dogaja prav to: Številni ljudje živijo na avtopilotu, ne da bi se zavedali, kaj vse lahko uresničijo, česa vse so sposobni in kakšne neizkoriščene potenciale skrivajo v sebi. Tehnike NLP so na neki način daljinec do vašega uma, s katerim lahko upravljate svoje potenciale in sledite želenim ciljem in sanjam.

NLP najlažje opišemo kot praktično psihologijo, saj vključuje preproste tehnike, s katerimi lahko v pičlih 30 minutah ali manj odpravite neželene strahove (npr. strah pred javnim nastopanjem, strah pred letenjem, vožnjo po mestu ali avtocesti), okrepite samozavest in motivacijo, umirite svoj notranji svet ipd. Tehnike NLP bi bile še kako dobrodošle že v osnovni šoli, saj omogočajo bistveno hitrejše in učinkovitejše spremembe ter rešitve v primerjavi s tradicionalnimi pristopi, ki bi morda trajali mesece ali celo leta.

Napoleon Hill, pionir na področju modeliranja odličnosti, je že leta 1908 intervjuval Andrewa Carnegieja, enega najbogatejših ljudi tistega časa. Po tem srečanju je Hill začel raziskovati skrivnosti uspeha. Po več kot dvajsetih letih raziskav, med katerimi je proučeval življenja več kot 500 uspešnih posameznikov (v terminologiji NLP bi rekli, da jih je modeliral), je napisal knjižno uspešnico Z idejo do bogastva. Njegovo delo in formula za uspeh sta pomagala številnim ljudem, da so finančno uspeli.

Podobno strategijo modeliranja odličnosti sta uporabila tudi dr. Richard Bandler in dr. John Grinder v 70. letih prejšnjega stoletja. Proučevala sta delo najuspešnejših terapevtov in ugotovila, kaj so oni počeli, da so ljudem pomagali odpraviti strahove, blokade, spremeniti omejujoča prepričanja in dosegati želene spremembe že na enem samem srečanju, medtem ko so nekateri njihovi predhodniki izvajali terapije leta in leta brez uspeha. NLP je zaslovel prav s tem, da lahko pomaga ljudem takoj po izvedbi tehnike.

Če želite spoznati in izkusiti moč NLP, se prijavite na brezplačni 7-dnevni NLP izziv.

Ko se odločite, da boste uporabili tehnike NLP, da hitreje in lažje dosežete želene rezultate, si najprej postavite merljiv cilj. Razmislite, kaj boste storili za dosego tega cilja (določite konkretno vedenje oz. aktivnosti) in zakaj si ga želite uresničiti (okrepite motivacijo). Na primer: »Do datuma xy zaslužim 100.000 EUR. V zameno za to bom dnevno izvajal/-a xz (tu navedite konkretne aktivnosti, ki vam bodo pomagale pri uresničevanju tega cilja), ker si želim pomagati svoji družini in ljudem, ki so v stiski.« Podobno si lahko postavite cilje tudi na drugih področjih, npr. zdravje, partnerstvo, kariera, telesna teža ipd.

Ko boste razumeli in uporabljali tehnike NLP, boste postali mojster oz. mojstrica svojega življenja, ki proaktivno ustvarja svojo prihodnost. Najbolj koristne bodo te tehnike takrat, ko boste s svojimi aktivnostmi izhajali iz cilja in jih usmerjali proti cilju. S pomočjo tehnik NLP posadite cilje v svoj nezavedni um. Jasno določite, kaj bi radi, in s pomočjo nevrolingvističnega programiranja (NLP) spreminjajte vedenje, da boste zastavljeni cilj tudi uresničili. S ponavljanjem in z uporabo sider, ki jih z NLP lahko spremenite v verižna sidra, bodo cilji lahko prodrli vse do vaših celic. Ko enkrat dosežete ta nivo, vaše telo in um delujeta kot eno. Postali boste neustavljivi na svoji poti.

NLP pri vodenju:

NLP nudi bogat nabor orodij za izboljšanje komunikacije in vodenja. Pomembno je, da se vodja najprej osredotoči na svoje notranje stanje, da doseže potrebna čustvena stanja za uspešno vodenje. Ta pristop lahko koristi pri motivaciji ekipe, reševanju konfliktov in krepitvi pozitivne kulture v podjetju. NLP ponuja tudi številna lingvistična orodja, s katerimi lahko vodja izboljša komunikacijske sposobnosti in vzdušje znotraj ekipe oz. podjetja ter multiplicira rast prometa.

NLP v izobraževanju:

Učitelji uporabljajo NLP, da izboljšajo svoje tehnike poučevanja, spodbujajo potencial učencev in vzdržujejo red v razredu. Z NLP orodji lahko hitro vzpostavijo pozitivno učno okolje in učencem pomagajo premagati strah pred preverjanji znanja. Tudi drugi strokovnjaki v šolstvu se zatekajo k NLP, da pomagajo učencem razvijati samozavest in veščine učenja. Učitelji, ki se soočajo z nemirnim razredom, lahko uporabijo t. i. prostorsko sidranje, da ob vsakem vstopu v razred hitro vzpostavijo občutek miru in zbranosti.

NLP v partnerskih odnosih:

Strast v partnerskem odnosu zahteva polarnost med partnerjema. Številni pari se spopadajo z izzivom izgube te polarnosti. NLP lahko pomaga obnoviti to dinamike, izboljšati komunikacijo in poglobiti odnos. Partnerja, ki se soočata z nesporazumi, lahko z uporabo tehnik vzpostavljanja stika, preokvirjanja in tudi "aktivnega poslušanja" povečata razumevanje potreb in občutkov drug drugega.

NLP v športu:

Vrhunski športniki uporabljajo NLP za izboljšanje osredotočenosti na nastopih. Trenerji in športni psihologi se prav tako poslužujejo tehnik NLP, saj o zmagi pogosto odločajo majhne razlike. Športnik, ki se pripravlja na tekmovanje, lahko uporabi vizualizacijske tehnike iz NLP, da umsko izvede popoln nastop, kar mu pomaga, da je na dan tekmovanja bolj samozavesten in suveren. S pomočjo tehnik NLP lahko športniki tudi pobrišejo negativna sidra. Vse to pripomore k odličnemu nastopu.

NLP pri vzgoji:

Vzgoja je ključna za oblikovanje odnosa med starši in otroki. NLP nudi tehnike za boljše razumevanje in izboljšanje tega odnosa. Starši lahko s pomočjo NLP oblikujejo pozitivne navade in spodbujajo otrokov razvoj. Starš, ki želi svojemu otroku pomagati pri soočanju s stresom, ga nauči tehnike nadziranja uma in sproščanje notranjega sveta ter sidranja sproščenosti.

NLP za splošno uporabo:

Tehnike NLP so koristne, kadar želite spremeniti navade, prepričanja ali celo odpraviti razvade. Oseba, ki se želi znebiti negativne navade, kot je kajenje, uporabi t. i. prekinitev vzorca iz NLP, da prekine povezavo npr. med stresom in željo po kajenju. Tehnike NLP delujejo kot »daljinec« za vaš um, omogočajo vam optimizacijo vaših miselnih procesov in dosego želenega preboja v življenju.

Če vas zanima več in bi radi spoznali tehnike nevrolingvističnega programiranja oz. NLP v praksi, vabljeni, da se udeležite 7-dnevnega NLP izziva – povsem brezplačno.

Na 7-dnevnem NLP izzivu boste spoznali:

Torek, 9. 4., ob 20.30: Temelji NLP

Sreda, 10. 4., ob 20.30: Ciljna naravnanost NLP tehnik

Četrtek, 11. 4., ob 20.30: Podmodalnosti in kako delujejo tehnike NLP

Petek, 12. 4., ob 20.30: Preokvirjanje omejitev za doseganje ciljev z NLP

Sobota, 13. 4., ob 20.30: Sidra z NLP tehnikami

Nedelja, 14. 4., ob 20.30: Časovna črta in NLP

Ponedeljek, 15. 4., ob 20.30: Spreminjaje navad in doseganje rezultatov z NLP

Udeležba je brezplačna. Izkoristite priložnost in se na NLP izziv brez obveznosti prijavite tukaj. Delavnico lahko spremljate v udobju svojega doma.

O predavatelju: Dr. Aleksander Šinigoj je podjetnik, predavatelj, avtor 9 knjig. Je dolgoletni član ožje ekipe asistentov dr. Richard Bandlerja – soustanovitelja NLP, ki mu je podelil tudi častni naziv licencirani master trener NLP. Prav tako je edini trener iz Slovenije v ekipi Tonyja Robbinsa, svetovno znanega avtorja, podjetnika, investitorja in guruja osebne ter poslovne rasti. Če bi radi spoznali NLP in uspešno uresničili zastavljene cilje, če vas zanimajo konkretni, merljivi REZULTATI, je Aleksander izbira št. 1 v Sloveniji. Pomaga coachem, vodjem, podjetnikom in vsem, ki bi radi postali podjetniki, pri poslovni in osebni rasti. Najboljši je prav v tem, da vam pomaga doseči želene REZULTATE v življenju. Prijavite se in spoznajte Aleksandra v živo. Sodelovanje v 7-dnevnem NLP izzivu je brezplačno. Prijavite se tukaj.