Kakšno je prekletstvo MOČNE ŽENSKE?

18. 5. 2024
Deli
Kakšno je prekletstvo MOČNE ŽENSKE? (foto: shutterstock)
shutterstock

Ko ljudje žensko vidijo kot močno žensko, mislijo, da ne potrebuje ničesar in nikogar, da lahko prenese in premaga vse, kar se zgodi. Da ne potrebuje, da njo kdo posluša, poskrbi za njo ali jo razvaja. Vendar to ne more biti res... 

Ko ljudje vidijo močno žensko, iščejo njo, da jim pomaga nositi njihove križe. Govorijo z njo o svojih težavah in mislijo, da sama nima potreb po biti slišana.

Močne ženske nikoli ne vprašajo, ali je morda utrujena, ali trpi, je morda tesnobna, jo je strah? Pomembno je, da je vedno tam za druge: svetilnik v megli ali skala sredi morja.

Če izgubi nadzor, postane šibka. Če izgubi živce, postane histerična.
Ko močna ženska za trenutek izgine, je to takoj opazno. Ko pa je tam, je njena prisotnost samoumevna.

Toda moč, ki jo mora zbrati vsak dan, da bi bila taka ženska, je velika, a vendar vsem neopazna. Prepoznajte in se zahvaljujte močnim ženskam v svojem življenju, in ne pozabite, da morajo biti tudi one razvajane, ljubljene in čutiti, da lahko počivajo ob vas ter se sprostijo. To je najbolj pomembna stvar za vsako žensko. 

Če ste taka ženska sama, pa poskrbite, da ne boste vedno "močna ženska", saj se svet ne bo podrl, če si boste priznale, da vsega vendarle ne zmorete same. 

~Silvy Love