Prihaja jesensko ENAKONOČJE - pomembna prelomnica v astrološkem letu

Prihaja pomemben astrološki dogodek, ki se bo odvijal v kombinaciji s pričetkom obdobje tehtnice ter kar šestimi retrogradnimi planeti. Preverite, kakšna energija nas čaka.

Prihaja jesensko ENAKONOČJE - pomembna prelomnica v astrološkem letu (foto: Profimedia) Profimedia
21. 9. 2022

22. septembra nas čaka jesensko enakonočje, pomembna prelomnica v astrološkem letu. Energija se začne premikati v novo smer in nas spodbuja k spremembam, rasti in razvoju.

Enakonočje je v preteklosti predstavljalo čas, ko se meja med fizičnim in duhovnim svetom. Celo naša mati Zemlja se na enakonočje odziva, kar lahko vidimo pri menjavi letnih časov. Narava začne počivati, se sproščati in prepuščati. 

Morda bomo v tem času tudi sami ugotovili, da je čas, da se sprostimo in od sebe spustimo vse, kar nam ne služi več. Morda bomo uvideli, kaj je za nas najpomembnejše ter kam želimo vložiti svojo energijo in usmeriti svoje namene.

Obdobje tehtnice nas spodbuja, da se osredotočimo na odnose

Septembrsko enakonočje prinaša tudi pričetek obdobja tehtnice -  znamenja, ki je močno povezano z iskanjem našega notranjega ravnovesja. Energijo tehtnice bomo čutili predvsem v odnosih.

Pogosto so ravno odnosi naši največji učitelji. Pomagajo nam, da rastemo in razumemo, kdo v resnici smo. Obdobje tehtnice je odličen čas, da se osredotočimo na odnose in razmislimo, kako slednji vplivajo na našo notranjo harmonijo.

Ali vam je všeč, kdo ste, ko ste v bližini določenih ljudi? Kateri odnosi izvabijo najboljše iz vas? Kateri vas spodbujajo k rasti? Kateri odnosi so morda enostranski?

Retrogradni Merkur poskrbi, da na površje pride vse, kar je bilo do sedaj skrito

V času enakonočja imamo tudi 6 retrogradnih planetov, kar nas spodbuja, da se napolnimo in razmislimo, kam želimo vložiti svojo energijo v prihodnje. 

Na dan enakonočja se retrogradni Merkur poravna s soncem, kar prinaša še večjo osvetlitev in globljo jasnost. Ta intenzivna energija bo na površje pripeljala vse, kar je bilo do sedaj očem skrito.

Če želite nekaj v svojem življenju razjasniti ali iščete odgovore, si določite namero in na dan enakonočja ostajajte odprti za znake, sporočila in navdih, ki jih prejmete. 

Jesensko enakonočje vsekakor prinaša posebno energijo, ki vas spodbuja k spremembam. Povežite se s svojo notranjostjo, sledite svoji intuiciji ter zaupajte svojim občutkom - tako boste imeli vse, kar potrebujete.

Pred nami je izjemno poseben dan: JESENSKO ENAKONOČJE (23. september)