Za navdih Promocijsko sporočilo

Obstajajo primerne vaje za nosečnice ali po porodu?

24. 1. 2023
Deli
Obstajajo primerne vaje za nosečnice ali po porodu? (foto: Vida Macura Meglica)
Vida Macura Meglica

Tako v nosečnosti kot po porodu je potrebno zelo dobro in nežno skrbeti zase. Skrb zase je hkrati tudi skrb za otroka. Če se mati počuti dobro, umirjeno, čustveno in fizično stabilno, se lahko tudi otrok počuti varno in dobro.

Na kaj vse mora biti pozorna ženska v času nosečnosti in po njej? 

Pomembno je, da ženska v tem izjemnem času svojega življenja kar se dobro poskrbi za svoje telo in dušo. Poskrbeti mora za vnos kvalitetne in zdrave hrane, za stimuliranje krvnega obtoka in primerno telesno aktivnost, ki pa nikakor ne sme biti pretirana, temveč naj odraža nežnost in sočutje do sebe. Če kdaj, je nosečnost zagotovo najboljši čas, ko naj bi se ženska zares naučila sočutnega ravnanja s seboj.

Najbolj pomembno pa je, da je v tem obdobju ženska kar se da sproščena. Pogoj za čim lažji porod je namreč prav sposobnost sprostitve mišic medeničnega dna. To je torej obdobje, ko je potrebno, da se ženska kar se da razbremeni prevelikih obremenitev, stresa, fizičnega in psihičnega napora, da se lahko pripravi na najbolj pomembno nalogo v svojem življenju. 

Se sprašujete, kakšne vaje opravljati v času nosečnosti oz. po njej? 

To so preproste vaje, ob katerih se fizično ne utrudite preveč, vendar pa lahko z njimi krepite pozornost na svoje telo, ki se nežno premika. 

Veliko predlogov najdete v aplikaciji Extreme Training®️, ki jo je ustvarila licencirana kondicijska trenerka Vida Macura Maglica iz Kopra. V aplikaciji vas čakajo različne vrste vadb tako za začetnike kot za izkušenejše, poleg tega pa je na voljo omenjena nosečniška vadba in vadba po porodu. 

Nimate več idej, kaj kuhati? Velika prednost omenjene aplikacije za personalizirani trening je tudi jedilnik, ki vsebuje kar 1825 različnih predlogov zdravih, a raznovrstnih jedi z recepti! Za vsak dan v letu lahko izberete drug predlog dnevnih obrokov, ne da bi se ta ponovil. Gre za jedilnike zdrave prehrane in ne dieto, zato so primerni za vsakogar.

Aplikacijo lahko brez obveznosti preizkusite in jo prenesete na vaš telefon s platforme Google Play ali App Store.

Vida se s športom ukvarja že 32 let. Pri sedmih letih je začela trenirati karate, pri katerem je osvojila črni pas, bila pa je tudi državna prvakinja. Od 15. leta dalje se s športom ukvarja profesionalno, najprej tekmovalno, nato v vlogi trenerke. ️Treninge za oblikovanje postave pod imenom Extreme Training®️izvaja že 10 let in v tem času je do popolne postave pomagala več kot 15.000 ženskam.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vida Macura Maglica (@vida.macura.maglica)

Vida je sicer mamica dveh otrok. Sledite ji lahko na njenem Instagram profilu Vida Macura Maglica.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vida Macura Maglica (@vida.macura.maglica)

Vida pa vas vabi tudi na poseben IZZIV, ki se začne 25. januarja 2023! Izzivu se lahko pridružite TUKAJ.