Psi lahko v človeku vzbudijo brezpogojno ljubezen

Ganljiv video, ki pokaže, kako tesne vezi se spletejo med človekom in psom. 

Psi lahko v človeku vzbudijo brezpogojno ljubezen (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
26. 8. 2019

Psi so prav poseben človekov sopotnik že stoletja, so varuhi, čuvaji, družinski člani in prijatelji. Poleg tega pa imajo pa še eno zelo pomembno značilnost: da v nas vzbudijo le najboljše. Od rojstva do smrti bodo človeku nesebično izkazovali ljubezen, zvestobo in naklonjenost, če le ne bo človek izdal njihovega zaupanja. Dotaknejo se naši src in jih odprejo. In to skoraj dobesedno. Točno to so namreč nedavne raziskave tudi potrdile. Preverili so srčne utripe psov in njihovih lastnikov, medtem ko so skupaj in grafi srčnih utripov so pokazali zanimivo sliko.

Če imamo svojega ljubljenčka dovolj blizu sebe, se bitja obeh src poravnajo in bijejo enako. Slednje so obrazložili s tem, da gre za tesne vezi, ki se spletejo med psi in tistimi, ki jih imajo za svoj »trop«.

Psi so tisti, ki dajejo in lahko v človeku tudi vzbudijo brezpogojno ljubezen. Človek pa se mora od njih naučiti, kako to ljubezen razširiti v vse pore svojega življenja. 

Poglejte si v videu:

Že dolgo se ve, da imajo psi neverjetne sposobnosti, da pomagajo ljudem pri stresu in zaskrbljenosti. Vsakdo, ki je kdaj imel psa, ve, da so vezi, ki se spletejo s pasjimi sopotniki nekaj zares posebnega, kar težko opišemo. Toliko nam dajo. Ja, psi v nas res vzbudijo le najbolje...

animalmozo.com