Ptice nam poskušajo prenesti duhovna sporočila

V  mnogih kulturah ptice veljajo za povezovalce med duhovnim svetom in življenjem na Zemlji. Če smo odprti, nam lahko prinašajo sporočila, nas svarijo, motivirajo, pomirijo in vodijo na naši duhovni poti.

Ptice nam poskušajo prenesti duhovna sporočila (foto: pexels) pexels
4. 9. 2021

Na kakšne načine se vesolje povezuje z vami preko ptic:

1. Angeli in prisotnost duš

Claire Nhmad v svoji knjigi  Angel messages: The Oracle of Birds opisuje, da se angeli zlahka povezujejo z ljudmi preko ptičjega petja. Naslednjič, ko greste v naravo – ali pa zgolj odprete okno – in zaslišite petje ptic, jim pozorno prisluhnite in morda se vam utrne kakšna posebna vest ali spomin na nekoga. 

Preberite si še: Kaj pomeni, če najdete pero?

2. Ptice kot duhovni vodniki

Andrea Wansbury s svoji knjigi Birds: Divine Messengers razlaga, kako se duše umirajočih ljudi povežejo s pticami v svojih poslednjih urah. Ko človek umre, duša lahko še nekaj časa ostaja v naši bližini, zato na pogrebih pogosto opazimo ptice. Duše, ki odhajajo, nam simbolično preko ptic sporočajo, da se dvigujejo in svobodno letijo v prostranstva onostranstva. 

3. Ptice kot totemske živali 

Mnoge stare kulture so verjele, da nas ptice vodijo skozi življenje. Ptica nam kot duhovna žival podarja modrost, svobodo, moč, sposobnosti vodenja in videnja širše slike. 

Če se vam v nekem obdobju v življenju pogosto prikazuje motiv ptic, ali pa večkrat opazite v svoji bližini določeno ptico, je to lahko tudi znak, da vam skuša živlenje nekaj (do)povedati. Morda morate na situacije v življenju pogledati iz ptičje perspektive? 

4. Indijanski šamani doživljajo ptice kot božje sile

V svojih obredih šamani uporabljajo ptice kot glasnike kozmične sile in skozi njih kanalizirajo sporočila iz višjih dimenzij. Pogosto pa so ptice uporabljali tudi za preverjanje energij človeka. 

Bodite bolj pozorni na ptice in naj vas na vaši poti spodbujajo k temu, da uresničite svoj potencial.

Vir: The Mind's Journal

Preberite še: