Ranjeni moški prispevajo k propadu naše družbe

Če je moški ranjen, ne zmore zdravo voditi, kar ima posledice na celotni družbi.

Ranjeni moški prispevajo k propadu naše družbe (foto: Profimedia) Profimedia
25. 11. 2022

Če je moški kot otrok imel precej striktne starše in dobival sporočilo, da je "dober" in "priden", samo takrat, ko jasno upošteva navodila, se bo tudi kot odrasel upiral lastni moškosti.

To se lahko kaže na dva načina: moški se lahko boji postaviti zase, povedati svojo resnico in voditi z lastno integriteto.

Drugi ekstrem je, da je moški pretirano uporniški ali celo agresiven. Ker nima spoštovanja do sebe, se obnaša nespoštljivo tudi do drugih.

Obstaja ravnovesje, ki ga mora poiskati vsak v sebi. Obstaja čas in kraj, ko moški uveljavi svojo voljo na zdrav način.

Eden od dejavnikov, ki prispeva k propadu naše družbe so ravno ranjeni moški. Ker ne zmorejo zdravo voditi, prihaja do neravnovesji.

Če se moški denimo spusti v razmerje z žensko, ki ga poskuša nadzorovati, je ključno, da moški postavi zdrave meje. V nasprotnem primeru se bo razmerje hitro razvilo v toksično, ženska pa bo prisiljena stopiti v moško energijo in popolnoma opustiti svoje žensko bistvo. To ne velja samo v razmerjih, temveč v družbi nasploh.

Zdravo moško vodenje nudi varnost in vključuje sočutje. Pomanjkanje zdravega moškega vodenja pa po drugi strani ustvarja kopico težav - tako za posameznike, kakor tudi za družbo.

Prirejeno po: Jake Woodard