5 različnih tipov sanj

Vsi ponoči sanjamo. Včasih se sanj spomnimo, včasih ne. Včasih ostanejo v našem spominu za vedno. Včasih le nekaj sekund po tem, ko se zbudimo. Nekatere sanje so jasne, nekatere povsem zmedene. Nekatere prijetne, nekatere nas prestrašijo.

5 različnih tipov sanj (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
7. 7. 2020

Poglejmo si 5 različnih tipov sanj, ki nam lahko pomagajo pri razumevanju, kaj nam želijo sanje sporočiti. 

1. Očiščevalne sanje

Vsi nosimo v sebi vsa mogoča čustva, travme, strese… Vse, kar doživimo, ostane v naši podzavesti ter vpliva na nas. Potisnemo marsikatero čustvo vase ne da bi to sploh vedeli. Skozi sanje pa se ta čustvena navlaka in stresi dvigujejo in očiščujejo. Očiščevalne sanje so najbolj “katarzične” in nam pomagajo, da se po njih počutimo bolj lahkotno in mirno, saj se je nekaj iz nas dvignilo in odšlo. Včasih so očiščevalne sanje tudi zelo travmatične. Pravimo jim tudi nočne more, saj podoživmo travme iz preteklosti, morda se zbudimo premočeni in prestrašeni, a takih sanj se ni potrebno bati, pozdravimo jih in se jim zahvalimo, saj je nekaj iz nas končno odšlo! Kaj je lažjega kot očiščevanje v spanju? 

2.  Poučne sanje

Potem imamo sanje, ki vsebujejo moralne lekcije in skrita sporočila, nas učijo in ponujajo rešitve. Morda imamo v življenju dilemo, sanje pa nam pomagajo najti rešitev in pravilno odločitev. Včasih je v sanjah povsem jasno sporočilo, kaj moramo narediti, včasih pa moramo za lekcijo malce bolje pogledati skozi razne simbolne oblike (simbolika živali ipd.). Pri tem nam lahko pomagajo tudi knjige sanj.

Naša podzavest ustvarja najbolj zanimive sanje. Vse rešitve so namreč že v nas, v naši podzavesti, le mi ne znamo do njih ali jih izslišati. Skozi sanje pa rešitve pronicajo iz podzavesti v zavest. Prisluhnite jim.

3. Preroške sanje

To so tiste sanje, za katere pravimo, da se lahko uresničijo. Nakazujejo na dogodke, ki se lahko zgodijo v prihodnosti. Skozi njih deluje naša intuicija in duša, ki pozna našo pot. Te sanje nas lahko tudi opozorijo na morebitno nevarnost. Preroške sanje nas vodijo in nam povedo, ali smo na pravi poti ali ne.

4. Sporočila iz onostranstva

Včasih nas želijo kontaktirati duše naših bližnjih iz onostranstva. Ker smo čez dan preveč hiteči, v stresu ali enostavno nismo sposobni ujeti njihovih sporočil, to najlažje storijo v naših sanjah, ko smo najbolj dojemljivi za komunikacijo z višjimi dimenizijami. Sanje, v katerih nas obiščejo duše, so zelo realistične in nimajo občutka sanj, zdijo se realnost, običajno si jih dobro zapomnimo. Bodite pozorni na njih ter kaj vam v njih sporočajo. Več lahko preberete v članku: Ko vas obiščejo duše v sanjah.

5. Vsakdanje sanje

Potem pa so tu še sanje, ki temeljijo na naši dnevnih dogodkih. Te sanje se ne zdijo nič posebnega, v njih se zgodijo običajni dnevni dogodki brez posebnih sporočil. Morda na površje pronicajo podzavestne želje, ki si jih skozi dan nismo upali priznati ali jim dali pozornosti. Včasih pa nam tovrstne sanje pomagajo videti dogodek, ki se nam je zgodil, iz drugega zornega kota.  

prirejeno po: consciousreminder.com