Poseben ritual za današnji LUNIN MLAJ

9. 2. 2024
Deli
Poseben ritual za današnji LUNIN MLAJ (foto: shutterstock)
shutterstock

V petek, 9. februarja, malo pred polnočjo nastopi lunin mlaj v znamenju vodnarja. Preverite, kateri ritual je v tem času priporočljiv.

V tem času bo glavna tema iskanje ravnovesja. Morda se boste znašli v notranji dilemi in ne boste točno vedeli, ali se je bolje prizemljiti in ukrepati, ali je rešitev v prepuščanju toku. Naše življenje je vedno ravnovesje med držanjem in opuščanjem, med zaupanjem usodi in uveljavljanjem naše svobodne volje. Kdaj se oprimemo močneje, kdaj prepustimo? Ta dilema se bo v času mlaja še posebej izrazito oglašala, odločitev pa je na koncu naša.

Preberite več o tokratnem luninem mlaju >

Poseben ritual za tokratni lunin mlaj

Obred je primeren kadarkoli, a najbolje je, da ga opravite med 9. in 11. februarjem.

Potrebovali boste:

  • 3 sestavine za pripravo lastnega čaja (pravi čaj, ingver, med, limona, sadje, listi mete itd.)
  • Vaše najljubše orodje za čiščenje energij (zelišča, kristali, olja, kadila, palo santo...)
  • Skodelico tople vode
  • Papir in pisalo
  • Svečo

Ritual poteka tako:

1. Prižgite svečko in s svojim najljubšim orodjem prečistite sebe, nato pa še okolico. 

S čiščenjem avre pričnite na vrhu glave. Očistite in osvobodite misli, ki vam ne služijo več. Premaknite se na vrat; očistite in sprostite napetost v vratu in ramenih. Očistite svoj trup in hrbet in naredite prostor za krila, s katerimi boste leteli. Očistite napetost v trebuhu, ki blokira vašo ustvarjalnost. Očistite morebitno zastalo energijo v medeničnem predelu in si vzemite trenutek, da počastite to sveto mesto. Očistite noge in kolena ter se jim zahvalite, da vas držijo. Očistite stopala vse do mezincev. Ko očistite svojo avro, se opomnite, zakaj se imate radi in svojemu telesu namenite nekaj nežnosti.

Nato prečistite še okolico. Ko to počnete, ozavestite, kaj v trenutku čutite ali si postavite tiho namero in dovolite, da vas vodi, ko čistite prostor.

2. Izberite tri sestavine,ki jih boste uporabili za pripravo čaja. Sestavine zapišite na list in poleg njih uporabite pridevnike, ki jih opisujejo.

Denimo: ingver - strasten, drzen, zdravilen, limona - sveža, živahna, sočna. Ključno je, da vas pri izbiri pridevnikov vodi intuicija.

3. Zdaj naredite oštevilčen seznam treh stvari, ki bi jih radi naredili drugače v naslednjih 12 mesecih. Lahko napišete, kaj bi želeli spremeniti ali kaj bi želeli prinesti v svoje življenje.

4. Vzemite oba seznama in ju opazujte. Da bi dosegli prvo spremembo v vašem življenju, vam bodo v pomoč lastnosti, ki so v prvi sestavini čaja.

V roke vzemite skodelico tople vode in na glas izrecite: 

"Da bi v svoje življenje prinesel/a (prvo stvar, ki ste jo napisali na seznamu stvari, ki bi jih radi naredili drugače), bom izkoristil/a (pridevniki iz prve sestavine čaja) lastnosti v sebi."

Nato prvo sestavino položite v vročo vodo. Postopek ponovite še za drugi dve stvari na vašem seznamu. Druga življenjska sprememba je povezana z drugo sestavino čaja, tretja pa s tretjo.

5. Ko ponovite postopek za vse tri sestavine, premešajte čaj, da se vse energije združijo in ga popijte. Med pitjem razmislite o vseh mislih in občutkih, ki jih doživljate. 

Razmislite, kako so pridevniki sestavin povezani s spremembami, ki si jih v življenju želite. Vaša intuicija jih je izbrala z razlogom. Ko popijete čaj, je ritual končan. Na koncu naredite še nekaj umirjenih izdihov, se prizemljite, ugasnite svečo in nadaljujte z dnevom.

Prirejeno po: foreverconscious.com

Preberite si še:

Novo na Metroplay: Sprememba v srcu | dr. Sanja Rozman