Rok Rozman: "Jutri nam grozi razprodaja slovenske narave!!"

Naj bo jasno, v senci afere maske se dogaja prava kraja, kraja narave! Vsaj enkrat dajmo razprtije na stran in stopimo skupaj. 

Rok Rozman: "Jutri nam grozi razprodaja slovenske narave!!" (foto: balkan river defence) balkan river defence
12. 5. 2020

Rok Rozman želi Slovenijo opozoriti, kaj se trenutno dogaja. V igri je namreč nekontroliran dostop do narave in naravnih virov. Grozi nam razprodaja slovenske narave kapitalu! Goloseki gozdov, mrtve reke, ceste bodo lahko potekale po najlepših travnikih, na njih bodo še večji nakupovalni centri... Niti si ne upamo pomisliti, kaj vse se še lahko zgodi, če bodo poslanci jutri sprejeli predlagan amandma.

BOMO TO DOVOLILI? NAJ NAS SLOVENCE ZDRUŽI SKRB ZA NARAVO! 

Po tem, ko je novi proti-koronski zakon praktično izbrisal nevladne organizacije in obrambo okolja iz gradbenih postopkov, se zdaj Vizjakova ideja širi kot virus na vso ostalo zakonodajo. Sedaj z isto nemogočo zaostritvijo pogojev, v sodelovanju z Jelinčičevo SNS grozi temeljnemu aktu varovanja narave v Sloveniji - Zakonu o ohranjanju narave (ZON). O sprejetju predlaganega amandmaja na ZON bodo poslanci na seji Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor glasovali v torek, 12.5. ob 14h v veliki dvorani Državnega zbora.

Predlagamo, da poslance ob 13.30h pričakamo na Trgu republike in jih z domiselnimi transparenti, pesmijo in rekreacijo prijazno pozovemo h glasovanju ZA naravo, torej PROTI amandmaju.

Vsaj enkrat dajmo Slovenci razprtije na stran in stopimo skupaj. Če kdaj, potem ZDAJ! Za naravo.

Ne gre za pravice nevladnikov, pač pa gre za pravice narave. Narava v tem svetu na žalost nima glasu, zanjo ga dajejo nesebični posamezniki, ki v tej ureditvi enostavno nimajo druge možnosti, kot vključenost v nevladno organizacijo in preko te vključenost v postopke. Če bo to odvzeto, nam naravovarstvenikom ne preostane nič drugega, kot direktne akcije na terenu … česar pa si v razviti družbi ne želimo!

Vse info najdete tukaj: balkanriverdefence.org/news/toca-esporocil-poslancem/

Prerokba Indijancev: 
Šele takrat, ko bo posekano zadnje drevo,
šele takrat, ko bo uničena zadnja reka,
šele takrat, ko bo ujeta zadnja riba,
šele potem boste ugotovili, da denarja ni moč jesti.