Shamballa pripravila nepozabno glasbeno popotovanje

V nedeljo, 31. januarja, se je v že pred nekaj tedni razprodani Štihovi dvorani Cankarjevega doma odvijalo čisto pravo glasbeno popotovanje. Glasbena zasedba Shamballa, ki je poznana po tem, da združuje ljudi v glasbi in meditaciji, je za obiskovalce dogodka pripravila pravo glasbeno-meditacijsko poslastico, ki jo je začinila z odlično izbranimi gosti.

Shamballa pripravila nepozabno glasbeno popotovanje (foto: Shamballa) Shamballa
4. 2. 2016

Že prihod na prizorišče in pogled na oder je napovedoval poseben večer. Postavitev inštrumentov je spominjala na dnevno sobo, temu primerno se je v zraku čutila domačnost.

Luči se ugasnejo in zasliši se zvok gonga ter telefonsko povabilo na glasbeno popotovanje iz daljne Indije, ki je služilo kot uvertura v zvočno kopel.

Shamballa

Po uvodnem sproščanju so na oder končno prišli fantje iz zasedbe Shamballa in nadaljevali z mistiko, ki jo je za njih s pomočjo zvočnih posodic pripravila Gaja Klas. Zaslišijo se prvi takti Gayatri mantre, ki napoveduje odločen in subtilen uvod v glasbeno popotovanje. Po mantri Hari Om se je v dogajanje vokalno vpletla publika in dogajanju ter skladbi Yemaya Assesu dodala tisti zelo pomemben košček v mozaiku. Skupinsko petje manter je nekaj, kar je zelo težko opisati. To preprosto morate doživeti.

Shamballa

Pri mantri Shree Ram se fantom in spremljevalni vokalistki na odru pridružil karizmatični saksofonist Jaka in skladbi dodal ambientalni pečat. Prvi vrhunec večera je bila zagotova mantra Aad Guray, ki so jo fantje preoblekli v country poskočnico, ki je obiskovalce skoraj dvignila iz stolov. Drugi vrhunec večera se je zgodil, ko je na oder prišla Tinkara Kovač in s Shamballo odpela tri njihove skladbe, skupaj pa so poskrbeli za pop element dogodka in odigrali Veter z juga. Pri tem obiskovalci niso ostali ravnodušni.

Shamballa

Večer se je nadaljeval energično. Govinda in Salam Mevlana sta ponovno dvignili temperaturo v dvorani, zato so fantje čutno umirili energijo s skladbo Om Guru Brahma. Božansko.

Koncert Shamballe ne bi bil koncert Shamballe, če ne bi fantje zaigrali mantro Rang De, ki jo obiskovalci res dobro poznajo. Vsaj tako je bilo slišati. Uradni del koncerta pa so fantje zaključili z mantro zdravljenja Om Shree Dhanantre, kjer so se člani zasedbe tudi predstavili.

Bučni aplavz je priklical glasbenike nazaj na oder, kjer so nam pripravili še eno poslastico. Moški del publike je pel „Čudovit je ta svet", medtem, ko so ženski glasovi navduševali z mantro Aleluja. Več kot odličen zaključek več kot dvournega koncerta.

Posebna mistika, čudovito petje udeležencev in srčnost so tri ključne besede s katerimi lahko označimo nedeljski dogodek. In upamo si trditi, da podobnih dogodkov manjka pri nas. Shamballa je obljubila, da se bo v Cankarjev dom še vrnila, do takrat pa jih lahko spremljate v različnih krajih v Sloveniji.

Za točne lokacije obiščite www.shamballa.si.

Shamballa