Šibki moški so ena največjih groženj današnje družbe

Sistem si želi krhkih moških, saj je te lažje nadzirati. V resnici pa so ravno šibki moški tisti, ki imajo grozovit vpliv na našo družbo.

Šibki moški so ena največjih groženj današnje družbe (foto: profimedia) profimedia
13. 1. 2023

V današnji družbi so moški prisiljeni, da se uprejo lastni moškosti in se podredijo sistemu. Zato je danes toliko moških šibkih, prekomerno težkih, čustveno nestabilnih ter odvisnih od drog, alkohola, cigaret, pornografije in drugih toksičnih stvari.

Močni, zdravi moški ogrožajo sistem zatiranja, saj prinašajo resnico, zaščito in svobodo za druge. Sistem pa si takšnih moških ne želi, saj jih ne more nadzorovati.

Pomislite, koga bi bilo lažje nadzirati: zdravega, samozavestnega in odločnega moškega ali krhkega, poslušnega moškega, ki sledi vsem pravilom in naredi točno tisto, kar mu rečete?

V resnici pa je ravno drugi tip moških zelo problematičen, ker se nikoli ne sprašuje o smislu svojih dejanj. Ne zmore zdravo voditi in tako ustvarja še več ranjenih posameznikov.

Ob šibkih moških se tudi ženske ne počutijo varne, zato se zatečejo v lastno moškost in opustijo svoje žensko bistvo. Tako dobimo ranjene moške in ranjene ženske. Tudi fiziološko lahko opazimo, da v današnji družbi hormonsko zdravje moških in žensk strmo pada.

Nujno je, da obnovimo zdravo možatost in zdravo ženstvenost. Od tega je odvisna usoda naše družbe.

Moški, čas je, da se uprete sistemu, ki vas dela krhke. Izvlecite se iz svoje teme in postanite močnejši od svojih notranjih demonov, ki vas ohranjajo šibke, odvisne in nezdrave.

Prirejeno po: Jake Woodard