8 znakov pravega prijateljstva

Včasih ne opazimo, da imamo sorodne duše pred seboj – le morda ne v obliki, v kateri jo pričakujemo. Sorodne duše niso vedno le naši partnerji, s katerimi imamo romantične odnose. “Skrivajo” se lahko tudi v prijateljih, na katere lahko vedno računamo, ko blestimo in ko pademo… 

8 znakov pravega prijateljstva (foto: pexels) pexels
10. 6. 2021

Včasih so prijateljstva celo bolj iskrena in zanesljiva kot partnerski odnosi. Ko so sorodne duše naši prijatelji, so to prijateljstva, ki so nekaj posebnega, običajno trajajo dolgo in so vedno tam, medtem ko partnerji in drugi prijatelji odhajajo. So ljudje, ki nas tako zelo poznajo in nas imajo radi kljub vsem našim hibam in tegobam. Imeti sorodno dušo za pravega prijatelja je naravnost čudovito! 

8 znakov, da ste našli sorodno dušo v čudovitem prijateljskem odnosu.

1. Ni prostora za obsojanja

Vsi delamo napake, te so del življenjskih učenj. Pravi prijatelj to razume, zato v vašem odnosu ni prostora za obsojanje. Seveda imate tudi konflikte, a se vedno iskreno pogovorite. Vedno si poveste resnico. Včasih se tudi razjezijo na vas, na koncu pa vas bodo vedno zaščitili.

2. So prva oseba, ki jo pokličete, ko ste v težavah

Ko se znajdete v škripcih, jih vedno brez obotavlanja ali slabe vesti pokličete in vam bodo pomagali. Prav tako tudi, ko želite z nekom deliti vesele novice, so oni tisti, ki se bodo veselili z vami.

3. Z njimi delite vse vaše skrivnosti... in še več   

Enostavno jim zaupate. V tem se predvsem ločijo od drugih prijateljev, katerim ne poveste vsega. Še partnerjem ne poveste vsega, kar poveste njim. Imajo dostop do skoraj vseh vaših norih misli in zamisli. Sprejemajo vas takšne, kot ste. 

4. So vaša družina

Čeprav morda ne po krvi in genskemu zapisu, imate občutek, da so del vaše družine. Ste kot bratje ali sestre. Morda ste z njimi povezani celo bolj kot s svojo krvno družino.

5. So prvi, ki vas bodo opozorili, ko delate napake

Pri drugih ljudeh je težko povedati resnico in biti popolnoma iskreni, saj nas je strah, kako bodo reagirali. A v pravih prijateljstvih brez težav poveste resnico, saj veste, da je tako najbolje za njih. Opozorijo vas, vi pa jim ne zamerite ter obratno.

6. Imate njihovo nenehno podporo

Vedno vam želijo le najboljše in vas podpirajo. Še posebej takrat, ko časi postanejo težki in vi že skoraj obupate, oni še vedno verjamejo v vaše sanje.  

7. Nič vas ne more ločiti

Čeprav se kdaj tudi kregate, imate konflikte in nesporazume, morda se celo nekaj časa kujate... Na koncu pa se vedno nasmejite in objamete.

8. Življenje brez njih bi bilo tako prazno

Imate skupen jezik, ki ga razumete le vi. Delite si neustavljive smehe, nepozabne spomine, nore avanture in prelepe trenutke, ki bodo z vami za vedno. Ne bi jih zamenjali za nič na svetu. 

Če imate sorodno dušo v obliki prijatelja, ste lahko izredno hvaležni... 

themindsjournal.com