Ekološko leseno božično drevo Spira

Kaj pa, če bi si letošnje praznike polepšali z nečim novim? Poglejte si, kako čudovito je lahko leseno božično drevo, ki je oblikovano in izdelano v Sloveniji.

Ekološko leseno božično drevo Spira (foto: Katja Jemec) Katja Jemec
20. 11. 2018

Še preden je drevo postalo simbol božiča, je veljalo kot poganski simbol upanja in večnega življenja. Drevesa so bila del čaščenja v času zimskega solsticija že pred več kot 3000 leti. 

Danes ima skoraj vsaka hiša v prazničnem decembru božično drevo. Samo v Sloveniji pa naj bi vsako leto posekali okrog 35 tisoč božičnih dreves.

Je bolje imeti plastično božično drevo? Umetno drevo je lahko dobra izbira, če ga uporabljamo še dolga leta, a bo na koncu še vedno romalo med nerazgradljiv odpad. Okoljevarstvena organizacija Carbon Trust zato pravi, da je zaradi energijsko intenzivne proizvodnje ogljični odtis pri umetnem drevesu večji kot pri naravnem, zakar je boljša izbira vseeno živo drevo v loncu, ki ga lahko po prazničnem času posadimo. 

Mlada slovenska skupina pod vodstvom oblikovalca Luke Zajca pa ima za vas še eno možnost. Za prihajajoče praznike so pripravili ekološko leseno božično drevesce Spira

Inovativativno drevo Spira je elegantna in trajna rešitev za okrasitev vašega doma v prazničnem času. Oblikovano in narejeno je v Sloveniji - iz lasersko rezane vezane plošče ter lesenega stojala.

Okrasite pa ga lahko po svojih željah. Če želite lesene okraske, pa ponujajo različne sete okraskov iz lesa in filca v različnih oblikah.   

S pomočjo inovativne embalaže se drevo v minuti sestavi oziroma razstavi ter elegantno pospravi v 5 cm visoko lepenko. Izbirate lahko med različnimi velikostmi.

Les bo ustvaril bolj prijetno vzdušje v vašem domu kot plastika! 

S trikotno obliko novoletne jelke po Feng Shui praksi vnesete v svoj dom simbol ognja. Predmeti iz lesa pa v sebi nosijo posebno moč. Z lesenimi dodatki namreč vnesemo v prostor aktivno jang energijo, ki nas uči, kako živeti harmonično življenje in kako se bolje povezati z naravo, pa tudi z drugimi in s samim seboj. Les zagotovo ustvari drugačno vzdušje kot plastika!

Še en nasvet: Feng Shui tudi pravi, da če želimo z jelko doprinesti k povezanosti družine, naj bi vsak član družine obesil vsaj en okras na drevo, s tem dejanjem namreč dodaja drevesu svojo osebno energijo. 

... Naj vam božično drevo prinese pravljičnost in tolpino v vaš dom.

Več o inovativnem slovenskem lesenem drevesu najdete na: shop.spirachristmas.com ali na Facebook strani Spira Christmas tree

Foto: Katja Jemec