Sproščujoče razvajanje v zelenem Medžimurju

Pomlad je tu in z njo velikonočni prazniki, zato se bomo kmalu lahko prepustili sproščenemu druženju in obujanju tradicije s svojimi najdražjimi. Po dolgi in mrzli zimi si namreč zaslužimo oddih in pravo razvajanje, ki nam bo pomagalo napolniti baterije ter se pripraviti na prihajajoče sončne dni. Če o spomladanskem oddihu še razmišljate, smo za vas pripravili nekaj idej, kako lahko preživite letošnje velikonočne praznike. Vse, kar potrebujete za zaslužen počitek, boste našli v prelepi pokrajini severozahodne Hrvaške.

Sproščujoče razvajanje v zelenem Medžimurju (foto: promocijska fotografija) promocijska fotografija
16. 3. 2023 | Promocijsko sporočilo

Kolesarski potep čez mejo

Sveti Martin na Muri je idilično medžimursko naselje, ki leži v neposredni bližini slovenske meje in obiskovalcem ponuja vrsto aktivnosti za vse generacije. Ta hrvaška pokrajina je minuli teden na največjem turističnem sejmu v Berlinu prejela priznanje Green Destinations – srebrno nagrado za zeleno destinacijo. Velja tudi za priljubljeno lokacijo ljubiteljev kolesarjenja, saj je okolica tega hrvaškega mesteca polna kolesarskih poti, ki se raztezajo vse od ravnic do zahtevnejših vzponov. Ena izmed najbolj priljubljenih kolesarskih poti je zagotovo cesta, ki se razteza ob reki Muri. Na poti lahko opazujete številne ptice, uživate na svežem zraku in občudujete prelepe razglede, ki jih ponuja tamkajšnja narava. Če vas je zamikalo kolesarjenje, a kolesa ne bi radi vozili s seboj, si lahko vso opremo izposodite v Termah Sveti Martin, ki so znane tudi kot prvi specializirani bike resort na Hrvaškem.

Pomladno razvajanje

Poleg kolesarjenja si lahko privoščite masaže in različne terapije, ki vam bodo pomagale zmanjšati stres in odpravile napetosti. Lahko se sprostite med plavanjem v bazenu pod zvezdnatim nočnim nebom – izberite nekaj, kar vas bo osvežilo in napolnilo z energijo. Medžimurske terme, ki so zelo priljubljene med Slovenci, so pravi naslov za vrhunsko razvajanje. Odkrijte wellness oazo in blagodejne učinke savnanja v finski, rimski, parni in bio savni ter klasično ali tajsko masažo.

Družinski izleti: kaj početi na sončen dan ali v slabem vremenu?

Zeleni medžimurski griči, vinogradi, sadovnjaki in družinske kmetije ponujajo številne priložnosti za družinske izlete. Starši se lahko z otroki odpravite na pohod in obenem razvajate brbončice ob lokalnih specialitetah, kot sta jabolčni sok in medžimursko vino.

Lahko pa se z družino odpravite na rafting, obiščete farmo jelenov ali adrenalinski park Accredo. V primeru slabega vremena lahko otroci čofotajo v bazenih in se prepustijo igri v interaktivnem otroškem parku. Zabavnih aktivnosti med velikonočnimi prazniki zagotovo ne bo zmanjkalo.

Vzemite si čas zase in za družino ter se odpravite na sproščujoč ali aktiven oddih v idilično Medžimurje.