Pravljične podobe v našem stanovanju

Dodatki, ki vzbujajo spomine na otroštvo in pričarajo pravljično kuliso.

24. 3. 2012

URA PRAVLJIC

Morda je bil tako videti gozd, v katerem sta se izgubila Janko in Metka, v vsakem primeru pa je fototapeta z motivom gozda odlična kulisa za branje pravljic.

SURREALISTIČNO

Ura spominja na umetniške stvaritve Salvadorja Dalija, lahko pa bi pripadala tudi nenavadnemu zajcu, ki ga sreča Alica v čudežni deželi. Ura Kare, Lesnina.

RDEČA KAPICA

Kot da bi iz gozda stopila ljubka Rdeča kapica … Oblačila Phister & Philina, www.mika.si.

PRAVLJIČNA KUHINJA

Se sprašujete, kako v kuhinji pričarati pravljično vzdušje? Nič lažjega. Uporabite posodo in kuhinjske pripomočke v živahnih barvah in pisanih vzorcih, ki so ob beli barvi ozadja pravi magnet za oči. Posoda Greengate, Evin dom.

PRAVLJIČNO MESTO

Iz zanimivih omar v obliki hiš lahko sestavite pravljično mesto, vanje pa pospravite oblačila, knjige in različne pripomočke. Omare so na voljo v treh oblikah, štirih velikostih in dvanajstih barvah. Omara Kast Van Een Huis, Sisi shop.

LJUBEZENSKI NAPOJ

Uročite ljubljeno osebo s čutno masažno ploščico, v kateri se skriva mešanica skrbno izbranih sestavin, ki bodo osvežila sedanjo ljubezen ali pa v vaše življenje prinesla novo. Masažna ploščica, Lush.

MEHKO RAZVAJANJE

Tople in mehke copate iz filca z motivom mušnic, En Gry & Sif (Fridolina).

PRAVLJIČNI PAR

Snežno bela in rdeča – čudoviti barvi skodelic, iz katerih bo pitje kave pravljično doživetje. Skodelica Caffe Club, Villeroy & Boch.

ČAROBNO DREVO

Tapeta z motivom drevesa, pod katerim si lahko uredite prijeten kotiček za počitek. Tapeta Inke, 230 x 160 cm, Sisi shop.

KVAČKANO

Kvačkani obešalnik z igrivim, pisanim vzorcem, Fridolina.

V DRUŽBI PTIC

Simpatični ptici, ki žvrgolita na vejah drevesa, bosta poživili pogrinjek in dodali piko na i jedem. Set za sol in poper, iz 100-odstotno razgradljivega materiala, pribl. Koziol.