STARO VEROVANJE: 4 stvari, ki jih zvečer ne počnite, da se zaščitite pred slabo energijo

Te stvari po starih verovanjih v dom privabljajo negativno energijo. 

STARO VEROVANJE: 4 stvari, ki jih zvečer ne počnite, da se zaščitite pred slabo energijo (foto: profimedia) profimedia
14. 1. 2023

Čez dan energija kroži in se spreminja, noč pa naj bi bila bolj mirna in uravnotežena. Veliko starih verovanj pravi, da smo zvečer najbolj dovzetni za vpliv negativne energije, zato se je dobro izogibati še zlasti naslednjim stvarem.

1. Odnašanje smeti in čiščenje

Nekoč je veljalo, da zvečer ni dobro odnašati smeti, saj to lahko prinese finančno izgubo. Najboljše obdobje za čiščenje doma in odnašanje krame ter smeti iz stanovanja je zjutraj, saj na začetku dneva odvržemo vse nepotrebno ter s tem odpremo prostor novemu.

2. Puščanje nožev na mizi

Izpostavljena rezila nožev v kuhinji naj bi negativno vplivala na energijo v domu, zato je pomembno, da nože pospravimo nazaj v držala ali v predale. To pravila velja tudi v feng šuju. Seveda pa puščanje nožev na mizi ali pultu ni pametno, saj se mimogrede lahko zgodi neprijetna nesreča.

3. Puščanje umazane posode v koritu

Že indijanci so verjeli, da bo umazana posoda v koritu ponoči priklicala zle duhove. Ta vraža ima smisel, saj puščanje posode v pomivalnem koritu za naslednji dan ni le lenobna navada, ampak je lahko tudi škodljiva. Bakterije na uporabljeni posodi se lahko širijo naprej po kuhinji. Da ne omenjamo, kako se zasušena posoda težje pomije naslednji dan.

4. Izposoja denarja v večernih urah

V mnogih kulturah obstaja staro prepričanje, da lahko, če nekomu posodite denar po sončnem zahodu, izgubite tako denar kot srečo. Vsak posel v večernih urah, povezan s posojanjem (ne glede na to, ali ste prejemnik ali posojevalec), naj bi simbolično predstavljal nastanek dolgov v domu. V vsakem primeru je čas za sklepanje poslev in za finance skozi dan, zvečer pa je čas za počitek.

Vir: Sensa RS