Tako bi si ljudje želeli, da bi država delovala v času pandemije

Kaj si ljudje v časih, ko vlada pandemija, želijo? 

Tako bi si ljudje želeli, da bi država delovala v času pandemije (foto: profimedia) profimedia
14. 9. 2021

Kot veste smo sredi globalne zdravstvene krize… Zato smo enostransko in enoglasno v parlamentu sprejeli naslednje odločitve:

- Nakup tobačnih izdelkov med pandemijo, ki napada naše dihalne organe ne bo mogoč, saj predstavlja očitno nevarnost za zdravje vseh.

- Ker alkohol dokazano zmanjšuje sposobnost in odzivnost imunskega sistema, bo nakup začasno onemogočen.

- Restavracije z nezdravo, hitro hrano bodo do nadaljnjega zaprte, saj ne prispevajo k boljšemu zdravju. Namesto tega bomo državljanom, s subvencijami lokalnim pridelovalcem, omogočili dostop do brezplačne sveže zelenjave in sadja.

- Iz trgovinskih polic se bodo umaknila visoko procesirana živila s prevelikimi vsebnostmi sladkorja in nezdravih maščob.

- Na dom boste brezplačno prejeli prehranska dopolnila kot so Vitamin D, Vitamin C in Cink.

- Spodbujamo vas, da se čim več smejite in se družite s svojimi najbližjimi, ki vas osrečujejo, ker bo to prispevalo h krepitvi vašega imunskega sistema, tako kot preživljanje prostega časa na svežem zraku v čudoviti naravi naše dežele.

- Vse televizijske oddaje in ponudniki pretočnih vsebin, ki predvajajo vsebine polne trpljenja, groze in slonijo na distopičnih scenarijih, bodo umaknjeni, dokler se globalno zdravstveno stanje ne izboljša, saj pozitiven pogled na svet, čustvena in mentalna stabilnost in fokus krepijo vaš imunski sistem. Priporočamo vam, da raje kot pred televizijo, več časa preživite na soncu in se gibate.

- Vsa podjetja, ki bodo poskrbela za za zadostno gibanje znotraj delovnega časa, bodo oproščena določenega dela plačila dajatev in bodo lahko z povečanjem plač, še dodatno motivirala svoje zaposlene za bolj zdrav način življenja.

- Vse ponudnike športnorekreacijskih storitev prosimo, da v teh težkih časih za 15% znižajo svoje cene, da ostanejo odprti in omogočijo gibanje čim večjemu številu ljudi. Veseli bomo pomoči vašega osebja pri pripravi brezplačnih gibalnih delavnic, ki jih bomo organizirali za tiste, ki si organiziranih vadb ne morejo privoščiti.

- Mednarodne trgovinske verige in korporacije bodo začasno omejene v poslovanju, ker želimo dati priložnost za preživetje domačim majhnim in družinskim podjetjem.

- Ker se zavedamo, da smo v časih, ko so finančne stiske velike, bosta policija in redarstvo prenehala z deljenjem obvestil za minorne prekrške, čas pa bosta namenila za pomoč malim lokalnim podjetjem in posameznikom potrebnim poči.

- Elektrika, plin, voda, ogrevanje, komunalni prispevki bodo znižani za 50% dokler bo vladalo izredno stanje.

Skrbi nas za vas, radi vas imamo in želimo si, da bi se združili, si medsebojno pomagali, ostali zdravi in skupaj prebrodili to krizno obdobje.
Zdravje, sreča in dobro počutje vseh prebivalcev naše države so ključne prioritete naslednjih 14 dni in vedno.
Hvala za vašo pomoč. Skupaj nam bo uspelo.

Vir: Facebook, Jakob Kapus