Te besede vam bodo pomagale, če ste v procesu celjenja

Zdi se vam, da je minilo že preveč časa in da bi morali biti do zdaj že vsaj približno ozdravljeni. Pa še niste. Ponoči se zbujate, preveva vas žalost, strahovi, jeza, jočete in morda se tudi malo smilite sami sebi. Spodnje misli vas bodo pomirile in vas opomnile, da vsaka stvar zahteva svoj čas.

Te besede vam bodo pomagale, če ste v procesu celjenja (foto: Unsplash) Unsplash
24. 5. 2019

20 misli, ki vas bodo med celjenjem potolažile:

Celjenja ne moremo izsiliti in če bomo v tem procesu do sebe strogi, nam ne bo nič lažje. Ne smemo se priganjati in obtoževati. Nekateri stvari nas tako zelo prizadenejo, da potrebujemo precej časa in moči ter dela na sebi, da okrevamo. Ne glede na to, kako trpimo, se moramo zavedati, da bo nekoč bolje. Prišlo bo zadoščenje in rana bo vse manj skelela … Do takrat pa si pomagajmo s temi mislimi:

1. Samo zato, ker je nekdo prej kot vi prebolel podobno izkušnjo, še ne pomeni, da ste vi karkoli slabši ali šibkejši. Vsaka duša se po svoje odziva na travmatične situacije.

2. Bolj ko se boste priganjali, večji odpor boste začeli čutiti. To pa vodi le v agonijo, ne v ozdravitev.

3. Morda ne boste nikdar uspeli preboleti vsega in vaše rane ne bodo povsem zbledele, a to še ne pomeni, da nikdar več ne boste čutili veselja.

4. Vsake toliko časa se vam bo zdelo, da ste se končno zacelili, potem pa bo prišel dan, ko bo spet zabolelo. To je normalno.

5. Nobena zunanja stvar, noben dosežek, vam ne bo pomagal, da bi se pozdravili hitreje.

6. Naj vas ne bo strah opustiti stvari, ki so trenutno pretežke. Če vas še vedno boli, se izolirajte od situacij in ljudi, ki to bolečino še povečujejo.

7. Bolečine, brazgotine in rane nas ne definirajo. So del nas, niso pa vse, kar smo.

8. Ustavite se in si dovolite zares čutiti vse, kar se poraja. Bolečini ne moremo uiti, bolje se je z njo soočiti.

9. Nikar se ne počutite, kot da morate komurkoli karkoli dokazovati. Če drugi mislijo, da bi moralo biti to že zdavnaj za vami, naj tako mislijo. Vzemite si ves čas na svetu, ki ga potrebujete. Ne skrivajte svojih čustev za voljo drugih.

10.  Za danes ste naredili dovolj. Spočijte si in si privoščite nekaj, kar vas navdaja z zadovoljstvom.

11. Včasih se vam bo zdelo, da ne spadate sem, ampak svet vas potrebuje. Ste nezamenljivi in neponovljivi, pa četudi vam ne izrekajo priznanj vsi, ki jih srečate.

12. Ni vam treba ustvarjati videza, da je vse v redu, če ne čutite tako.

13.  Opustite pričakovanja in ne dirjajte naprej za vsako ceno.

14. V tem času ste veliko naredili na sebi in zrastli. Bodite ponosni na to! Zdaj veste, kaj vse lahko prenesete in tudi to, s čimer se soočate zdaj, bo enkrat mimo.

15. Osredotočite se na malenkosti, ki vam polepšujejo življenje in nadaljujte svojo pot. Dokler se ne zasidramo v malodušju, smo živi!

16.  Če žalujete ali prebolevate, to še ne pomeni, da ste poraženci.

17. Nikomur ni treba pojasnjevati, zakaj čutite, kar čutite. Nikomur niste dolžni opravičila za svoje žalovanje.

18. Nihče vas nima pravice soditi.

19. Ni v naši naravi, da bi bili imuni na bolečino. Tam je (tudi) zato, da nas opominja na stvari, ki jih imamo radi in tudi na tiste, ki bi jih bilo dobro spremeniti.

20. Četudi se še niste uspeli do konca pozdraviti, se zavedajte, da ste že samo s tem, ker obstajate, velikokrat pripomogli k zdravljenju drugih. Ali ni to lep občutek? Pustite tudi vi drugim, da vam pomagajo na poti z ozdravitvijo. 

Vir: Thought Catalog

Preberite še:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri