Tisti, ki mu pravijo "norec", je pogosto dejansko razumen in avtentičen

Živeli 'norci'!

Tisti, ki mu pravijo "norec", je pogosto dejansko razumen in avtentičen (foto: profimedia) profimedia
14. 1. 2022

Po mojih izkušnjah je tisti, ki mu pravijo "norec", pogosto tisti, ki je dejansko razumen in resničen. To še posebej velja v zelo disfunkcionalnih družinah in družbah, kjer se praktično vse ideje zdravega delovanja obrnejo na glavo. V teh člani pogosto potlačijo svoja avtentična čustva in se obrnejo proti vsemu, kar jih spomni na njihove nerešene težave, vzorce in travme. 

Govorniki resnice so tisti, ki nočejo zadrževati svojih čustev, izzivajo in opozorijo toksični status quo, a posledično so pogosto prav oni grešni kozli in ponižani. Potem se počutijo nore zaradi tistih, ki nimajo poguma in vpogleda, da bi videli onkraj norosti.

Če so vas označili za "nore", si tega ne vzemite k srcu. Resnično niste sami. Večina velikih ljudi, ustvarjalcev in tistih, ki so spreminjali paradigme, so je moralo srečati z ognjenim odporom tistih, ki se bojijo rasti.

Karkoli naredite, ne dovolite, da vaš glas zbledi. Vaš glas, vaša vizija, vaši načini bivanja so osrčje vašega edinstvenega potovanja duše in so ključ do kolektivne preobrazbe. Nihče jih nima pravice pokopati kot sramotne. Nihče! In zapomnite si - kar je noro za nezavestnega človeka, je pogosto briljantno razumno za tistega, ki je prebujen.

Brez vas smo izgubljeni.

Živeli 'norci'!

Avtor: Jeff Brown

Poglejte si še: Črna ovce družine - dragocen dar za celotno družinsko drevo

Najbolj zdravi odnosi niso tisti, ki jih vidimo na Instagramu

ali NE zaljubi se v takšno žensko