Tisti, ki pobegne od tebe, ti naredi uslugo

Današnja generacija je polna ravnodušnosti. Nihče ne želi biti tisti, ki mu je preveč mar in zato se obnašamo, kot da nam ni do ničesar mar. Skrivamo svoje občutke, kot da z njimi grešimo. Zakaj si ne upamo čutiti z vsem svojim bitjem? 

Tisti, ki pobegne od tebe, ti naredi uslugo (foto: pexels) pexels
7. 11. 2020

Ne dopusti, da te družba prepriča, da je iskrenost slabost. Da so tvoji občutki pretiravanje. 

Naj te lastne želje ne zadušijo, izrazi jih. Strast je namreč danes popolnoma podcenjena. Nemogoče je popolnoma uživati v nečem, če to delaš z distanco, če se ne predaš v celoti. 

Naj te ljudje ne prepričajo, da je življenje tekma, ker to ni. Ne tekmuj z drugimi. Nisi na nogometni tekmi ali na lepotnem tekmovanju. Odpri se in bodi pristen ter sam svoj. 

Vsak človek je sam odgovoren za srečo, zato odkrij, kaj ti jo prinaša in se obkroži s tistim, kar te osrečuje. V redu je pokazati interes in se držati stvari, ki jih ljubiš. Ti veš, zakaj nekaj počneš. Ne potrebuješ potrditve drugih. Hodiš svojo pot. 

Ne skrbi za tiste, ki jih strašijo tvoji občutki. Morda so srečni v igranju igric in skrivalnic, vendar ti nisi. Nameni svoj čas za nekoga, ki bo sprejel tvojo ranljivost. Išči tistega, ki se ne boji povedati, kako čuti. 

Pokaži ljudem svoje srce, brez obzira na zavrnitev. Odpri se. Oseba, ki ti je namenjena, se bo tako ali tako zaljubila v tvoje srce, ne v tvoj izgled. 

Tisti, ki pobegne od tebe, ko se odpreš, pa ti naredi uslugo. Naredi uslugo tudi sam sebi in pojdi pogumno naprej. 

Ti odloščaš, ali živiš življenje v živih barvah ali v sivih. 

Imaš možnost, da živiš tako, kot je treba.

Ko nekaj čutiš, čuti globoko; od vrha glave do stopal. 

Ko ti želijo odvzeti pogum, da ne govoriš, kar si misliš, govori še glasneje. 

Upri se pričakovanjem družbe in pokaži, da ti je mar. 

Prirejeno po: zdravaisretna, Ana V.