TO se bo zgodilo na nebu v aprilu!

Mesec april bo prav poseben mesec iz astrološkega vidika. Čakajo nas intenzivni dnevi. 

TO se bo zgodilo na nebu v aprilu! (foto: shutterstock) shutterstock
6. 4. 2023

20. april: lunin mlaj in sončev mrk

Sončev mrk se bo zgodil v četrtek, 20. aprila 2023. Sončev mrk se zgodi, ko Luna preide med Zemljo in Sonce in tako popolnoma ali delno zakrije sliko Sonca za opazovalca na Zemlji. Mrki so naravni ritmi, ki se ciklično ponavljajo na malo manj kot pol leta.

Tokratnega sončevega mrka iz Slovenije ne bomo videli, saj se bo zgodil po naši uri ob 06.17 uri, kar pa ne pomeni, da ne bo vplival na nas. Videli ga bodo sicer iz Avstralije. 

Ta dogodek ponazarja pričetek pomembnih transformacij ali preobratov v življenju vsakega posameznika. Nato 5. maja sledi še lunin mrk.

Obdobje med 20. aprilom in 5. majem je obdobje mrkov, ko ni priporočljiv čas za večje ali bolj pomembne podvige.

"Obdobje mrkov NIKOLI ni dobro obdobje za odločanje in nove začetke – saj velikokrat ne vidimo jasno, oziroma delujemo, zavedno ali nezavedno, največkrat skozi stare karmične vzorce in obrazce delovanja, skozi preteklost, ki se v trenutku mrkov zrcali skozi velik del naše osebnostne strukture.

Energijsko gledano so to vedno zelo močna obdobja, pa tudi obdobja, ko je potrebna večja pazljivost in previdnost. Ko je manj več in počasi bolj uravnoteženo. Ko je emocionalno, mentalno in tudi telesno doživljanje zelo močno in zato težje vidimo jasno, oziroma so naša čustva lahko zelo intenzivna in močno pobarvana s tančico starih karmičnih obrazcev delovanja, velikokrat globoko podzavestnih.

Zelo pomembno je, da v obdobju mrkov ne verjamemo vsemu, kar mislimo, čutimo in doživljamo. Seveda je pomembno in ne smemo pogledati stran, a hkrati moramo nujno ozavestiti, da gre za globoko čiščenje in da to ni dobro obdobje za pomembne življenjske odločitve ali nove začetke. Zato takrat počakajte. Ne sprejemajte pomembnih odločitev. Ne sklepajte pomembnih dogovorov. Ne začenjajte velikih novih korakov, " pravi djotiš svetovalka Tina Pipan v zapisu Obdobje mrkov NIKOLI ni dobro obdobje za odločanje in nove začetke (zapis djotiš svetovalke)

21. april: pričetek obdobja retrogradnega Merkurja

Da bo vse skupaj še bolj zanimivo, pa le en dan po sončevem mrku sledi še začetek retrogradnega MerkurjaDo 1. maja bomo lahko občutili nekakšno zmedenost; morda bomo spregledali pomembne podrobnosti na naši poti, zato je pomembno, da delujemo počasi in premišljeno. Po drugi strani pa lahko v tem obdobju odkrijemo podzavestne vzorce, ki kličejo po naši pozornosti. V splošnem nas to obdobje spodbuja, da se še bolj povežemo s sabo in v sebi poiščemo vse, kar smo do zdaj iskali drugje.

Preberite si še: Pater Karel Gržan o razumevanju Velike noči (iz nove Sense)

POGLEJTE SI TUDI NAVDIHUJOČ PODKAST Z Borutom Pahorjem:

"Korina Korper je 21-letna Mariborčanka, ki je premagala raka. Umrl ji je oče, takrat kot meni, pri 9 letih, potem je zbolela ona, čez nekaj časa je zbolela njena mama, tako kot je zbolela tudi moja mama. Imava nekaj vzporednic. Ko sva se nedolgo tega pogovarjala, sva ugotovila, da je teh vzporednic še več," pove Borut Pahor o prvi epizodi Mastercard® podkasta.