To vse je samo iluzija...

Ponoči sem se zbudila in ne vem od kje in ne vem zakaj, se mi je pojavila slika iluzije. In preplavile so me misli...

To vse je samo iluzija... (foto: pexels) pexels
7. 7. 2021

1. Iluzija je pričakovati, da bo ljubezen živela sama od sebe. Ljubezen je potrebno negovati in to vsak dan, vsak trenutek...ne s čakanjem na dopust, na vikend, na, ko bodo otroci odrasli, na.... In to velja najprej in predvsem za ljubezen do SEBE, šele ta ljubezen rodi ljubezen do drugih.

2. Iluzija je misliti, da bom vedno srečna (oh, kako dolgo sem živela v tej iluziji). Res je, da je sreča stanje, ki je odvisno od nas samih in ker se vse spreminja, se spreminjajo tudi naša stanja - res pa je tudi, da je torej samo od mene odvisno ali bom vedno znova negovala občutek sreče v sebi, bila prijazna do sebe, znala postavljati meje, se imeti rada... Ali se bom prepuščala, da me bo življenje premetavalo sem in tja.

3. Iluzija je, če mislim, da se bom lahko vrnila v preteklost in začela znova; lahko pa začnem danes in ustvarim nov konec - sem sama kreatorka svojega življenja.

4. Iluzija je, če mislim, da bom uspela čez noč (uf, tudi to dobro poznam); ja, mogoče se zdi, da je nekdo uspel čez noč, a ne vidimo procesa, ki je bil pred tem; samo z vztrajnostjo, vero in disciplino bomo prišli do tega nenadnega "nočnega" koraka naprej.

5. Iluzija je, če mislim, da moram biti vsem všeč, če mislim, da se lahko dotaknem vsakega srca in duše; lahko se dotaknem le tistih, ki mi to dovolijo.

Si ti odkril(a) kaj je tvoja iluzija? Kdaj živiš v iluziji? Vesela bom tvojega razmišljanja, s tem pomagaš, da skupaj rastemo do večjega zavedanja.

Samo v razmislek

Z Ljubeznijo in hvaležnostjo

Tvoja Nataša

PS: Če še nisi prebrala moje knjige Vožnja v svobodo je to odlično branje za poletje. Pomagala ti bo razbliniti prenekatero iluzijo – tako iz moje prakse, ne iz teorije. Naročiš jo lahko TUKAJ.